DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Balogh Jani: Egerben sem osztottak túl jó lapot

Eger és környéke még soha nem mutatta meg késő őszi arcát a hazai Rali-bajnokság indulóinak. Ezúttal szezonzáró futamként szerepelt a versenynaptárban és annak ellenére is szép számú mezőny gyűlt össze, hogy Pécsett már több bajnoki cím is gazdára talált.

A Balogh Jani és Holczer Dani kettős jó felkészüléssel és egy jól kigondolt taktikával a háta mögött várta a versenyt és, hogy milyen kihívások elé állítja Őket a hevesi megyeszékhely.

Balogh Jani: „Jó érzés volt ezen az Eger Ralin elindulni, mert volt benne izgalom és újdonság a novemberi időpont miatt. Az elmúlt két évben a tavaszi egri futamokon tudtunk már kategória győzelmeket hozni, így ennek tudatában ismét magasra tettük a mércét az elvárásainkat tekintve.”

bj_egerrally17_10_resize



Péntek este a rajtceremónián mutatta meg magát a színes forgatag a publikumnak. A hangulat a jól megszokott szintet hozta, emberfalban gurulhattak át a Dobó Téri pódiumon és a környező utcákon a versenyzők.

Balogh Jani: „Úgy tűnik, Egernek szüksége van egy ilyen futamra, hiszen példa értékű szurkolótábor van a környéken. Korábban megszokhattuk, hogy a szezonnyitót megelőző felfokozott érdeklődés miatt nagy tömeget vonz ez az esemény, de a késő őszi dátum ellenére sem csappant a rajongók aktivitása és parádés hangulatot csináltak a belvárosban és a pályák mentén is.”

Nagy lendülettel vágott neki az első szakasznak Jani és Dani Egerbaktán, ahol kategória abszolút idővel kezdtek és bíztak a sikeres folytatásban.

Balogh Jani: „Sajnos elég hamar véget ért a versenyünk. Reggel a nyitó gyorsaságin igazán jól kezdtünk, a kategóriánkban rögtön az élre álltunk és kellő motivációval felvértezve vártuk a folytatást. A második terpesi szakaszon szerettünk volna tovább menetelni, de egy műszaki probléma keresztülhúzta a számításainkat. A második szakasz egyharmadánál egy bukkanós kanyarban a jobb első kerék elkönnyült, és amikor újra terhelést kapott a kihajtásban eltört egy tengely. A pályáról még kimentünk némi olajfolyás és füst kíséretében, de a célban konstatálva a hibát valamint, hogy annak elhárítására nincs lehetőségünk sajnos le kellett adnunk a menetlevelet és feladtuk a versenyt.”

bj_egerrally17_06_resize

Az elmúlt két év sikere és bajnoki címei után igazán balszerencsésnek mondható a csapat idei szezonja. A technikai hibák mellett a kalandokból is kijutott a versenypályán és azon kívül is.

Balogh Jani: „Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen teljes mértékben fel tudtunk készülni, újra önmagunk tudtunk lenni, gondolok itt leginkább önmagamra. Az elmúlt hónapok rossz emlékei már oszlani látszódtak és tele ambíciókkal tekintettünk előre. Szombathely után most újra technikai probléma ütötte fel a fejét a Mitsubishiben, ami akkor még nem, de most megállított bennünket. Úgy tűnt az idei rossz lapok kihúzása után már csak ez hiányzott, a Fekete Péter, de ezt osztották nekünk erre a hétvégére. Nem csüggedünk az idei év balszerencsés futamai miatt, hiszen ahol minden klappolt ott meg tudtunk villanni. Az tisztán látszik, hogy a korábban többször elcsípett előkelő eredmény megszerzése mostanra nagyon nehézzé vált és sokszor erőn felül kell teljesíteni ahhoz, hogy az abszolút tízben tudjunk meccselni. A motivációnkkal továbbra sincs baj, kicsit a szerencsével álltunk hadilábon, ennek ellenére a tenni akarásunk töretlen a jövőre vonatkozóan és ebből csak meríteni tudunk a 2018-as esztendőre.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: