DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kurtos legyőzte az egri mumust

Nagy volt az öröm Kurtos Robi csapatánál, mikor begurult a Mitsubishi a Dobó téren a céldobogóhoz. Legyőzték az egri mumust, és jó szájízzel távoztak Egerből.

Azt kaptátok az Eger Ralitól, amire számítottatok?

- Igen, nekünk tetszett. Az időket mi nem néztük, kocsikázni mentünk. Szép helyen és gyors szakaszokon versenyezhettünk. Az első napon semmi problémánk nem volt. Kicsit csúszott, de pár gyors után kezdtünk belejönni. Este nem sok mindent láttunk, ezért óvatosabbak voltunk, nehogy valami problémánk legyen menet közben. Inkább öregesen, lassabban mentem, mert a célba érés lebegett a szemem előtt. A második nap már nem volt ilyen egyszerű, mert történt egy baleset, természetesen megálltunk, és a szabályok szerint intézkedtünk, segítettünk. Ezúton is jobbulást kívánunk a sportbírónak.

kurtos_eger_utan_2017



Tehát mindkét napon jól ketyegett a Micu?

- Komolyabb gondunk végre nem volt a kocsival a verseny alatt, bár még egy kis erő jól jönne. A második napon próbáltam egyre jobban gyorsítani. Egy ugratós balosnál viszont, az aszfaltra érkeztünk, csak egy gödörbe, és megütöttem a kereket. Nagyon rázkódott a kocsi, de le tudtunk menni szépen lassan a pályáról, aztán a beíró után kereket cseréltünk, és haladtunk tovább. A harmadik körön már egy tisztát tudtunk autózni, nulla gonddal. Mikor befejeztük a versenyt, meg is kérdeztem, hogy „Ilyen hosszú szokott lenni egy futam?”, mert, hogy idén nemigen sikerült túl sokszor megtapasztalni.

Öröm volt begurulni a Dobó térre a céldobogóhoz?

- Igen, duplán jó volt, hiszen ez a szezon nem kedvezett számunkra, plusz rendesen elhasználtuk a kocsit évközben, és most mégis átgurulhattunk a céldobogón. A másik pedig, hogy az Eger Rali nekem mindig mumus volt. Sem az Opellal, sem a Mitsubishivel nem tudtam még célba érni itt… vagyis egyszer sikerült befejezni az Opellal, akkor kategória másodikak lettünk a Kürti Tomival. Ez már nagyon régen történt, épp ideje volt megismételni. Reméljük megtört az átok, és most már mindig célba érünk Egerben.

Hétvégén már egy másik versenyen lesz a csapat?

- Igen, még indulunk a Bózsva – Telkibánya futamon, aztán lehetséges, hogy ennyi volt az idén a versenyzés. Finoman fogalmazva, kicsit kong a persely… már, ami maradt, mert évközben minden feltörtük. Ha mégis úgy alakulna, szívesen mennék a Mikulás Ralin, de a jelenlegi helyzet azt mutatja, meg kell elégednünk most ennyivel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: