DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Jánosa: Szenzációs éven vagyunk túl

Az Eger Rali döntötte el Jánosa Ákos és Rubóczky Attila számra az idei bajnokságban való helyüket. Igaz Egerben sikerült felállniuk a dobogó második fokára, ami nem rossz, de így csak negyedikek lettek ebben a szezonban.

„Igazából csalódott voltam kicsit, mert az egész verseny úgy indult, hogy majd az elején picit megnyomjuk, és akkor hátha sikerül valamennyire meglépni a többiek elől. Ezután jött a kuplung problémánk, amikor már a beíróban lefulladt a kocsi. De összességében nem ezek okozták a gondot. Anti végig gyorsabb volt, mint mi, ezért úgy gondolom megérdemlik a dobogós helyet. Ha valaki év elején azt mondja nekem, hogy negyedik leszek ebben a komoly mezőnyben, akkor elégedett lettem volna vele. Igazából nem vagyok sem elégedett, sem elégedetlen, ez olyan köztes állapot most, de ha reálisan nézzük az egész évet, akkor így van ez jól, ahogy alakult. Természetesen nagyon hajtottunk mi is arra, hogy felférjünk a dobogó legalsó fokára, és ez idén nem jött össze, de ismét sokat tanultunk. Nagyon gyors volt mindenki, Mixi, Laci, Anti… én pedig örülök annak, hogy bekerülhettem az első ötbe, ahogy terveztük. Szenzációs éven vagyunk túl, rengeteget tanultam és gyorsultam magamhoz képest, és a kategóriatársakkal is nagyon jó kapcsolat alakult ki. Öröm volt ebben a közegben versenyezni. Reméljük hamarosan kiderül mire számíthatunk a következő évben, akkor időben elkezdhetünk tervezni. Mindenesetre jó lenne ugyanitt Rali2-ben indulni, és ugyanezekkel a feltételekkel versenyezni jövőre” – mondta Ákos.

janosa_eger_utan_2017



„Nagy elánnal ugrottunk neki az utolsó futamnak, hogy végre pontot tegyünk erre a szezonra. A reggeli első gyorsunk bemelegítésnek jó volt, nem sikerült rosszul, viszont a másodikon utolért minket egy kuplung gond, amit igaz a szervizben meg tudtak oldani, de ezt a két gyorsot csak nehézkesen teljesítettük. Aztán volt egy átbeszélő problémánk, ahol Ákos nem igazán hallott, vezetéket cseréltünk, és aztán én nem hallottam. Ezektől a technikai nehézségektől, ha eltekintünk, akkor mi mindent úgy próbáltunk beleadni, hogy ne legyen szégyenkezni valónk. Anti szerintem reggel vért ivott, és talán az összes gyorsot meg is nyerte… ezúton is gratulálunk nekik. Így nekünk a második helyre sikerült beérni, ami nem rossz, de így csak a negyedikek lehetünk az idei bajnokságban. Én személy szerint ennek is örülök, benne vagyunk az elejében. Ez is szép eredmény, egy ilyen erős mezőnyben. Most egy kis pihenés jön, aztán majd, ha kiderül hol és milyen formában lehet tovább versenyezni, akkor Ákos eldönti merre hány méter” – jelentette ki Attila.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: