DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Hibjánék vegyes érzésekkel távoztak

Hibján Joci és Szurovcsák Pisti mindent megtett annak érdekében, hogy a tavalyi bajnoki címüket megvédjék, de a technika ördöge, az erős mezőny, és a szerencse közbe szólt.

Még mindig csak elvesz a sors?

- Igen, mert az időeredményeink alapján azt gondolom, ott lett volna a helyünk a dobogón, de valami mindig közbejött ebben az évben. Kicsit bosszant, hogy megint hol végeztünk, még akkor is, ha célba értünk. Pedig élveztük is, és azokon a gyorsokon, ahol jókat tudtunk menni - kettő kivételével - ott valóban jó részeredményeink voltak. Abszolút második helyen is álltunk, és akkor elszakadt a féltengelyünk. Így vissza is csúsztunk, hiába nyomtam neki. Nagyon bántott ez az egész helyzet, de néhány szakasz kárpótolt minket.

hibjan_eger_utan_2017



Kassán hasonló gondotok volt, ha jól emlékszem.

- Igen, tényleg ugyanezzel a problémával küzdöttünk. Azt persze orvosoltuk a versenyt követően. Kicseréltük, mégis ugyanúgy jártunk, mint a kassai futamon. Most a szervizben meg tudtuk javítani szerencsére, és tudtuk is folytatni a versenyt, de nem jöttünk rá mi okozhatta, talán anyaghibás volt. Ez nem jellemző a Citroenek féltengelyére, velünk most mégis kétszer egymás után megtörtént.

Vegyes érzésekkel fejezitek be akkor a szezont?

-  Csalódott vagyok… és nem értem miért kellett így alakulnia, mert itt már tényleg csak arról beszélhetünk, hogy elhagyott minket a szerencse. Viszont maga a teljesítménnyel, a versennyel, a gyorsaságikkal meg voltam elégedve. Talán ezért van bennem kettős érzés. Hiába volt pörgős a verseny, nem tudtuk úgy elbúcsúzni az idei évtől, ahogy szerettünk volna.

Elengedted ezt az évet, nincs több verseny?

- Szerintem igen, elengedtem. Mindig megmutatta magát kicsit az eredmény, aztán ott is hagyott minket olyan gyorsan, ahogy jött. Ez sehova nem volt most elég. Szerencsére még így is azt mondhatom, hogy sok futam, sok szakaszát élveztük… és akkor már megérte, de eredményt is szerettünk volna. Elsődlegesen már 2018-ra koncentrálunk, bár ez jelenleg kérdéses, hogy hol lehet majd indulni. Ez a Rali2-es felállás kedvező volt sokunk számára, mert így teljes szezont tudtunk versenyezni, ha ezt elveszik tőlünk, akkor lehet kevesebb fér majd csak bele. Meglátjuk milyen döntés fog születni, aztán tudunk csak érdemi válaszokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: