DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Utólag kerülhet veszélybe a magyar ralibajnoki cím

Kiderült, hogy a Mecsek Ralin történt mintavétel esetén problémák merültek fel több autó üzemanyagával kapcsolatban is - az érintettek között van a bajnok, Herczig Norbert is.

A hétvégi Eger Ralival befejezőtött a hazai ralibajnokság idei szezonja, de úgy fest, hogy vár még egy utolsó csörte a versenyzőkre. Még az októberi Mecsek Ralin vett üzemanyagmintákkal kapcsolatban merültek fel kérdések, hétfőn pedig napvilágot látott egy sportfelügyelői közlemény, amely arról számolt be, hogy több levett minta sem felelt meg az előírásoknak.

Az érintettek között van a bajnoki címet sorozatban harmadszor elhódító Herczig Norbert-Igor Bacigál páros is, aki nyugodtan válaszolt az NSO érdeklődésére. "A levett kilenc mintából információim szerint hat esetében vetődtek fel kérdések. A versenyzőtársakkal beszélgetve kiderült, hogy három különböző gyártó, egy brit, egy francia és egy magyar üzemanyagról van szó. Nincs okom aggodalomra, mert a Mol-Hexan üzemanyagait nagyon szigorú ellenőrzéseknek vetik alá, mielőtt kikerül a forgalomba. Előfordult már a történelemben, hogy a mintavételnél, a kiértékelésnél vagy a tárolásnál hiba történt, szerintem most is valami ilyesmiről lehet szó" - mondta a bajnok.

A felügyelő testület az ügyben érintett versenyzőket november 29-én 10 órára meghallgatásra hívta a szövetség székházába.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: