DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Herczig 20. alkalommal a Mecsekben

Három hónapos szünet után a Mecsekben folytatódik az idei Magyar Országos Rallye Bajnokság. Az előttünk álló hétvégén érdemes lesz ellátogatni a Pécs környékére, hiszen az előrejelzések szerint nem csak gyönyörű idő vár ránk, de kiélezett csatára, fantasztikus izgalmakra és hatalmas élményre van kilátás.

Az 51. Aquaprofit Mecsek Rali jól ismert gyorsasági szakaszokkal vár a mezőnyre, sportszakmai szempontból mégis komoly kihívás elé állítja majd a párosokat.

- Hét különböző pályán fogunk versenyezni, ebből három helyszínen csupán egy alkalommal haladunk át. A szokásosnál is változatosabb lesz a pécsi futam, ez nem kérdés – tekintett előre a bajnoki címvédő Herczig Norbert. – A mezőnynek ez nagyon jó, a nézőknek kevésbé, különösen a szombati nap, amikor számukra nehezebb lesz egy-egy szakaszra ellátogatni. Egyelőre úgy fest, hogy az időjárás szempontjából nem lesz nehéz dolgunk, hiszen az előrejelzések verőfényes napsütést ígérnek, ami egy picit kiszámíthatóvá teszi a hétvégét. Nagyon szeretünk itt versenyezni, remek emlékeink, élményeink vannak, amit jó lenne tovább gyarapítani ebben az esztendőben is.

srth-herczig-norbert-mecsek-elozetes-01



Skoda Rally Team Hungária pilótája a huszadik pécsi bajnoki futamára készül. Anno a Mecsekből nem mindig távozott boldogan, ma azonban már csak a sikerekre emlékszik. Navigátorával, Bacigál Igorral néhány éve abszolút futamgyőzelmet arattak itt az akkori versenyautójukkal, a Skoda S2000-es Fabiaval. Céljuk, hogy ezt az eredményt most a Skoda Fabia R5-tel is megismételjék. A versenyzőpáros tehát komoly rutinnal rendelkezik, így abban bíznak, hogy a pontversenyben kialakult szoros küzdelmet kézben tudják tartani.

- Valóban van egy kis pont előnyünk, de ez nem számottevő. Aki ismeri a csapatunkat, az tudja, hogy mi nem számolgatunk. Versenyezni akarunk, méghozzá jól és eredményesen. Aztán majd a futam végén meglátjuk, hogy a tudásunk mire elegendő.

A versenyzőpáros fizikálisan és mentálisan is felkészült. Úgy gondolják, hogy bár aszfalton júniusban közlekedtek utoljára versenytempóban, ennek ellenére nincs szükségük nagyobb felkészülésre. Azért, hogy mégis könnyebben visszarázódjanak a versenykörülmények közé, kiváló alkalom lesz a csütörtöki tesztjük.

- Három hónap szünet után a féktávokat, a kanyarsebességet ismét meg kell szoknunk, bár ebben szerencsére sokat segít a 20 éves rutin is J, hiszen a pályafutásom során voltunk már ilyen helyzetben – folytatta Herczig Norbert. – Sőt, ezzel az autóval már harmadik éve versenyzünk, tehát tudjuk, hogy mire lehet számítani. Az is hatalmas előny, hogy szervizcsapatunk a BRR úgy ismeri a pécsi pályákat, mint a tenyerét. Nem csak velünk, több versenyzővel jártak már itt, ezért biztos vagyok benne, hogy egy remek alapot kapunk tőlük. Nyilván egy-két finomításra szükség lesz, de egy tökéletesen felkészített Skoda R5-ös Fabiaval vágunk neki a mindannyiunk számára fontos pécsi futamnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: