DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Felsőnyárádon újra győzött Tim Gábor!

Akik figyelemmel követik Tim Gábor pályafutását, tudhatják, hogy miután több márkakupában is bajnok lett, ideiglenesen felhagyott a pályaversenyzéssel és a rali versenyek felé vette az irányt.

Timár Tamás barátjával és navigátorral jól kezdték az évet, több összetett és kategória győzelemmel. Majd jöttek a nehezebb versenyek, és persze néhány balszerencsés műszaki hiba.

_HAD2260



De a páros, az idei kilencedik versenyen újra magára talált, és a saját építésű, 1992-es Nissan Sunny GTi is kitűnően vizsgázott.

Tim Gábor a Felsőnyárád - Sajókaza közti rali versenyt a második helyen kezdte, majd a hat szakaszból álló futamon folyamatosan javított idején, és végül átvette a vezetést. A hatodik gyorsasági után győztesként szállhatott ki az autóból, hisz megnyerte az abszolút és kategória értékelést is.

_HAM1898

"Mivel 10 verseny értékelnek egy szezonban, volt néhány olyan helyszín, ahova el kellett menünk, pedig tudtuk, hogy az autónk ott nem lesz jó. Én a pályaversenyzésből jövök, nekem a simább aszfaltú versenyek fekszenek. Ezek főként északon vannak, a déli régióban sokkal dobálósabbak a pályák. Az ilyen dobálós pályákon a Sunny borzalmasan ideges, illetve még én is tapasztalatlan vagyok. Ebben még jelentősen fejlődnünk kell, mind technikailag, mind vezetési képességekben. De ha minden kedvez, mint ahogy az a mostani hétvégén is volt, akkor nagyon ütőképesek vagyunk. Már a pályafelíráskor tudtuk, ez a mi pályánk lesz, és ez beigazolódott. Sikerült újra nyerni, és ez nagy önbizalmat ad az utolsó versenyünkre!" - összegezte Tim a verseny után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: