DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Az 51. Mecsek Ralival folytatódik az idei ORB

Hosszú, közel három hónapos szünet után folytatódik a 2017-es Országos Rallyebajnokság, mégpedig Magyarország legtradicionálisabb versenyével, a legendás Mecsek Ralival. Idén 51. alkalommal indulnak a raliversenyzők, hogy összemérjék tudásukat a Mecsek kanyargós aszfaltútjain.

A hosszú kényszerpihenő nem telt tétlenül a Turán Motorsportnál, ugyanis a csapat és Ford Fiesta R5 több versenyen is részt vett az elmúlt hónapokban, de a figyelmük szeptember eleje óta leginkább a pécsi viadalra fókuszált. Az autó felkészítésére bőven volt idő, de a háttérben egy másik feladatot is meg kellett oldani. Kiderült, hogy Frici idei „társa”, Farnadi Ági egyéb elfoglaltságai miatt nem tud navigátorként részt venni az 51. Mecsek Rallye-n, ezért gondoskodni kellett a pótlásáról.

Turan_Motorsport_3



Bagaméri László az elmúlt években ugyan nem vett részt aktívan a hazai rallyesportban, de a neve nem ismeretlen a rajongók és a „szakma” számára, hiszen 20 éve öltötte magára először a tűzállót, és 2010-ben az A6 kategória bajnokai voltak Pálinkás Zsolttal. Külföldről hazatérve idén kétszer már belekóstolt az ORB hangulatába Hoffer Zsolt mellett, és mivel Fricivel is már régóta jó barátságban vannak, adta magát a lehetőség, így ő fogja diktálni az itinert az R5-ös Fiestában.

„Régi nagy álmom válik valóra, hogy egy csúcskategóriás autóval vehetek részt ezen a legendás ORB futamon!” – kezdte Bagaméri László. „Igazán nagy megtiszteltetés, hogy Frici felkért navigátorának erre a versenyre. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy tapasztalattal és jó eredményekkel rendelkező pilótával kóstolhatok bele az R5 érzésbe, hiszen a vb kivételével ez az autó jelenti ma a csúcsot ebben a sportban. Izgatottan várom már a teszteket, illetve a pályabejárást, és természetesen magát a versenyt is!” – tette hozzá Bagaméri László.

„Utoljára július közepén, a 34. HE-DO Mátrai hegyiversenyen mentem az autóval, így ezért is nagyon várom, illetve az egész csapat nagyon várja már az 51. Mecsek Rallye-t. Hiányzik a versenyzés!” – mondta Frici. „A pécsi verseny közel áll a szívemhez, hiszen erről a környékről nem csak versenyzőként vannak kellemes emlékeim. Jó lesz újra versenyezni ezeken a pályákon, amik között részben újak, illetve teljesen új is lesz. A sokféle pálya színesebbé, változatosabbá teszi a versenyt, és egyben nagyobb kihívás elé is állítja a csapatokat, versenyzőket. Személy szerint kifejezetten örülök a rendezők ezen szándékának, és úgy gondolom, hogy a vb-s tapasztalatokat – ahol csak kétszer lehetett végigmenni egy-egy pályán a pályabejáráson – kamatoztatni tudom most.

Turan_Motorsport_1

Kíváncsian várom a közös munkát Bagaméri Lacival, biztos vagyok benne, hogy hamar megtaláljuk a közös hangot a versenyautóban, hiszen nagyon tapasztalt, bajnok navigátor. Mindketten szeretnénk nagyon jól szerepelni az 51. Mecsek Ralin, ez a helyszín, ez a környezet különösen kedves számunkra, amit egy jó eredmény tovább erősítene.” – folytatta várakozásaival Frici.

Ugyan az 51. Mecsek Ralit csak „kívülről” láthatja Farnadi Ági, de a csapatot így is erősíteni fogja: „A mecseki pályák klasszikusnak számítanak, majdnem minden pilóta ezeken versenyzett a legtöbbet. Emiatt szoktam azt mondani, hogy navigátor szempontból „kényelmes” verseny, de az időjárás változékonysága azért mindenkinek, a navigátoroknak is feladhatja a leckét. Én szeretnék egy kis esőt, mert Fricinek szerintem az jót tenne, de mindenképpen éles versenyre számítok, jó eredménnyel, még ha azt nem is velem érik el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: