DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ranga Péter: Feltöltődve az ismeretlenbe

A Veszprém Rali győztese Budapesten is a dobogóra állna, de tudja, hogy ehhez szinte mindennek össze kell jönnie - ezen a futamon minden új lesz számára, a riválisok pedig nagyon gyorsak.

Illusztris társasághoz csatlakozott Ranga Péter. A pilóta ugyanis legutóbb Veszprémben megszerezte pályafutása első abszolút futamgyőzelmét, ami vélhetően további hitet, lendületet ad számára a bajnoki hajrá előtt. A pécsi versenyző egyre összeszokottabb párost alkot Szőke Tamással, a tapasztalt navigátor és hátuk mögött álló csapat pedig mindenben segíti, hogy a folytatásban is sikeres legyen az R5-ös Skoda Fabiával.

"Természetesen nagyon boldogok voltunk, de helyén kell kezelni ezt a szép sikert is" – fogalmazott rendkívül visszafogottan Ranga Péter. "Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a korábbi helyszínekhez képest Veszprémben megvolt a kellő hely- és pályaismeretem, amit szerencsére ki tudtunk használni. Rendkívül örültem, hogy édesapám előtt méltó emléket tudtunk állítani, hiszen a veszprémi futam környékén lett volna éppen hatvan esztendős. Tökéletes volt az a hétvége, hiszen az első napon megszerzett előnyt sikerült megtartani, a hosszú idő után visszatért Benik Balázzsal nagyon komoly csatát vívtunk.

ranga-peter-2017-veszprem-rali-02



Ranga Péter azt is elismerte, hogy a többi rivális balszerencséje is kellett ahhoz, hogy az élen zárjanak, de mint mondani szokás: a győzelmet egyáltalán nem kell megmagyarázni. Most viszont már előre tekint a kettős, mert szeptember első napjaiban újabb fejest ugranak az ismeretlenbe. A Credobus Budapest Rallye pályáin ugyanis még személyautóval sem közlekedtek, igaz ezt a mezőny nagy része elmondhatja magáról.

"A kiírást már átböngésztem, de egyáltalán nem vagyunk képben. Minden új lesz, nemcsak a pályák, hanem a környezet is" – folytatta Ranga Péter. "A nyaralás után azonnal megkezdjük a felkészülést, hiszen a veszprémi győzelem egyszersmind arra is kötelez minket, hogy a folytatásban is jól szerepeljünk. Úgy érzem, hogy murván már közelebb vagyunk az autóhoz, de aszfalton is lépegetünk előre. A hírek szerint három szakasz széles közúton zajlik majd, szerintem ezek jobban fekszenek majd nekünk. Nagyon fontos, hogy jó itinert írjunk, és azzal az összhanggal versenyezzünk, mint az elmúlt futamokon. Iszonyatosan gyors a mezőny eleje, ezért a dobogóhoz, esetleg az újabb győzelemhez szinte mindennek össze kell jönnie és a szerencsére is szükség lesz. Nagyon várom a szezonzáró pécsi hétvégét, hiszen otthon ismét nem leszünk hátrányban. Ettől függetlenül Budapesten is maradandót szeretnénk nyújtani. Jó lenne minél többször átélni a győzelem semmihez sem fogható érzését, de ha éles csatában a dobogóra tudunk majd felállni, akkor sem leszünk csalódottak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: