DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Versenyre mennél hétvégén? Itt a választék!

Bár az F1 nyári szünetre vonult a hétközi teszt után, az előttünk álló hétvégén sem marad autósport nélkül az, aki hazai rendezvényre látogatna - mutatjuk a kínálatot!

A hétközi Formula-1-es teszt után is lesz mit nézni Magyarországon az autósport szerelmesei számára - a nemzetközi szériák mellett hazánkban is rendeznek futamokat. A hétvége külföldi kínálatáról már írtunk, most következzen a hazai program!

Először is: Baranya Kupa! A Mecsekben megrendezésre kerülő ralifutamon a másodosztály, a Historic, a nemzetközi Mitropa Kupa és a hazai M-csoport, azaz a főleg az ORB-ben induló párosokból álló mezőny is tiszteletét teszi - összesen jó száz versenyautót csodálhatunk meg. A másodosztályt különösen ajánljuk olvasóinknak, mert itt óriási csatákat vívnak ebben a szezonban és ráadásul bajnokavatásra is sor kerülhet.

A nevezési listák itt megtekinthetők, a program pedig a következők szerint alakul: pénteken 16:18-kor kezd a Historic a Vasas-Zobákpuszta közötti gyorsaságin, 16:56-kor egy látványos prológgal folytatódik a menet Komlón, majd szombat reggel 10:32-kor rajtol a mezőny - Nyárásvölgy-Hetvehely és Alsómocsolád-Mecsekpölöske is kétszer-kétszer szerepel a programban. A részletek és hogy melyik mezőny pontosan mikor, hol tekinthető meg, ide kattintva átböngészhető!

Lovász-Miskolc_1



Természetesen nem csak rali lesz hétvégén, hanem például ralikrossz is a Kakucsringen. Hogy kik vesznek részt az eseményen, azt ezen a frissített listán, kategóriákra lebontva találhatják meg az érdeklődők, a tervek szerinti program pedig a következők szerint alakul: 

Szombaton 09:00-tól első, 10:30-tól második szabadedzés, 12:30-tól jön az első, majd 14:30-tól a második előfutam - minden alkalommal négy kör szerepel a programban. Vasárnap 09:00-tól aztán bemelegítés, 10:00-tól a harmadik előfutam, 12:40-től az ötkörös elődöntők, majd 14:30-tól az ötkörös döntők kerülnek megrendezésre.

Akinek egyik esemény sem tetszik, tudunk ajánlani egy harmadikat is: az Autókrossz-Ob negyedik futamát rendezik hétvégén Túrkevén, amely ráadásul egyben Zóna verseny is lesz. A tervek szerint szombat délután 13:00-kor kezdődik az első mért edzés, 15:00-kor a második, majd 17:00-tól már az első előfutamot nézhetjük meg. A program aztán vasárnap folytatódik, 09:00-kor jön a második előfutam, 11:15-kor a harmadik, majd 14:00-tól következnek az elődöntők és a döntők.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: