DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Jánosa: Kettővel rosszabb, mint ami kellene

A Veszprém Rali után arra jutott Jánosa Ákos és Brunekker Árpád, hogy a bajnokságot tekintve nem értek el olyan rossz eredményt, hiszen abszolút és kategória 3. helyen végeztek. Persze Ákinak ez pont kettővel rosszabb, mint amit szeretne.

janosa_veszprem_utan_2017



„Azt hittem többet tudok majd Vigántpetenden javítani, de csak kevesebb jött össze, mint reméltem. Lehet azért, mert ez a gyors továbbra sem jön át nekem. A többit szeretem, viszonylag jókat is tudtunk rajtuk menni. Összességében egy jónak mondható versenyen vagyunk túl. Picit furcsa volt, hogy Kislődön nagyon megmaradt a por a pályán, mivel egyáltalán nem fújt a szél, ezért volt pár kanyar az erdőben, amin nem láttunk túl sok mindent. Illetve volt egy megforgásunk a „nem kedvenc” szakaszon, ahol lefulladt a kocsi és Peugeot betegség, hogy nem indul azonnal újra, csak kb. 8-10 mp után. Ezt bent hagytuk a pályán, aztán próbáltuk ledolgozni. Közepesen vagyok elégedett, mert ez volt a kedvenc versenyem eddig, és jobb helyezést vártam magamtól murván. De a harmadik hely kettővel rosszabb, mint amivel elégedett lennék. Viszont, ha a bajnokságot nézem összetettben, akkor tök jó ez az eredmény, mert pontokat szereztünk és tartjuk a pozíciónkat. Két verseny áll előttünk, bármi lehet, nem merem még kijelenteni, hogy ki hol fog végezni, mert matematikai esélye sok mindenre van több párosnak is. Egy futamot még mínuszolnunk kell, meglátjuk Baranya után melyik lesz az. Akkor már lehet osztani-szorozni” – mondja Áki bizakodva.

„Eső nekünk nem volt, viszont kaptunk helyette olyan porfelhőt, hogy néhol alig láttuk hol vagyunk. Ezek a viszontagságok hozzátartoznak a ralihoz. Én most is jól éreztem magam, a pályák klasszak, és a veszprémi futam nekem továbbra is kedvenc maradt. Volt egy megforgásunk, ahol nehezen indult újra a verda, de végül abból is jól jöttünk ki. Én két kupát szerettem volna a kis szekrényembe, hogy végre megteljen. Ezt teljesítettük, úgyhogy én meg vagyok most is elégedve. Izgalmas versenyen vagyunk túl, ahol abszolút és kategória 3. helyen végeztünk. Baranya lesz a vízválasztó, mert ott nagyjából el fog dőlni sok minden. Akárhogy is alakul a bajnokság, élvezetes ilyen mezőnyben autózni, és harcolni minden egyes pontért. Azért lassan beszerzek egy új szekrényt a kupáknak, hátha szükség lesz még rá idén, csak nem porosodhatnak úgy árván valahol – hülyéskedett Árpi szokásához híven.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: