DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Vizelli pontszerző helyen debütált a nagyok között

Sikeresen mutatkozott be az első osztályban a Korda Racing versenyzőpárosa, Vizelli Károly és Nagy Péter pontszerző helyen érkezett célba a Skoda Fabia R5-tel.

Vasárnap reggelre nagyot fordult a világ az idei Veszprém Ralin, hiszen a Balaton felvidéki pályákon nyoma sem volt a szombat délutáni esőzésnek, így a Rallye2-vel kiegészült magyar bajnoki mezőny száraz körülmények között folytathatta a harcot a bajnoki pontokért. A sok-sok újdonsággal ismerkedő Vizelli Károly előkelő helyről vágott neki a befejező napnak a Korda Racing R5-ös Skodájával és bár vasárnap a bajnoki cím két legnagyobb esélyese, Hadik András és Herczig Norbert is megelőzte az összetettben, Karcsi így is fülig érő szájjal szállt ki az autóból a rali céljában, hiszen a rengeteg újdonság ellenére is pontszerző helyen zárta a Veszprém Ralit.  

veszprem-rali-2017-vizelli-01



Korda Erik: - Ahhoz képest amilyen rosszul indult számunkra az idei Veszprém Rali, egész jól végződött, hiszen mindhárom párosunk remek munkát végzett a szezon talán legnehezebb versenyén. Számítottunk rá, hogy vasárnap sokkal nehezebb lesz megtartani a helyezésünket, mint szombaton megszerezni, hiszen a két bajnokaspiráns is ott loholt a nyomunkban. Persze figyeltük az időket és szorítottunk Karcsiéknak a pálya széléről is, de az eredmény tényleg nem számított ezen a versenyen, mert annyi újdonsággal kellett megbarátkozniuk, hogy az volt a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatra tegyenek szert az új autóval. Viszont úgy érzem, hogy az eredményre sem lehet panasz, hiszen még összkerekes autóval sem mentek korábban, nemhogy R5-tel, ebben a rendkívül erős magyar mezőnyben elsőre a Top 10-ben végezni több mint biztató a jövőre nézve. Most egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, azonban mi a nyár hátralévő részében sem fogunk unatkozni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Ádám a Hyundai-jal, Karcsi pedig a Skodával ott lehessen a Budapest Ralin.

Vizelli Károly – Nagy Péter #21 Skoda Fabia R5: - Fantasztikus hétvége volt, minden egyes percét nagyon élveztem! Ennél többet nehéz mondani, mert tényleg hatalmas élmény a Skodával versenyezni és máson sem jár a fejem, csak hogy mikor ülhetek bele újra. Az egyetlen riadalmat a szombati rajtban leszakadt ég jelentette, nem bántam volna, ha nem vízben és sárban kellett volna megkezdeni az ismerkedést az autóval, de ilyen körülmények között is nagyon élveztük a versenyt. Vasárnap már száraz pályákon és elég nagy porban mentünk és folyamatosan próbáltam belakni az autót. A legfontosabb célunkat teljesítettük, karcmentesen hoztuk célba az autót. Az eredménnyel már csak azért sem foglalkoztunk, mert Rallye2-es licenccel nem kapunk pontot, de azért persze jó érzés hogy befértünk az első 10-be. Fantasztikus hétvége volt, soha nem felejtjük el, amiért nagy köszönet a Korda Racing minden egyes tagjának, nagyon szeretnénk a Budapest Rallyn is a Skodával versenyezni, mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: