DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Özönvíz és Ranga-vezetés a Veszprém Ralin

Két gyorsasági várt az országos bajnokság mezőnyére a szombati napon a szezon ötödik állomásán, amelyen nemcsak egymással, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.

A 24. Veszprém Rallye első napján csak két gyorsasági szerepelt a programban, de a teljesített táv szempontjából a futam harmada lezajlott. Az első etap előtt elképesztő zápor érkezett meg a Márkó – Jutaspuszta közötti gyorsasági szakasz területére: pontosan akkor, amikor az ORB mezőnye megkezdte az idei bajnokság ötödik futamát. A rajt pillanatában Trencsényiék alig láttak valamit, de az utánuk következő párosok is keményen harcoltak az elemekkel. Sokáig Hadik András ideje számított mérvadónak, de utána jöttek a többiek, sorra döntötték meg az addigi legjobbat.

A nyitó gyorsaságiját Herczig Norbert és Bacigál Igor nyerte meg, a címvédő szűk egy másodperccel volt gyorsabb a Ranga Péter, Szőke Tamás egységnél. A korábbi háromszoros magyar bajnok Benik Balázs lett a harmadik, őt Bútor Róbert, Turán Frigyes és Balogh János követte a sorban. Vinczéék lettek a hetedikek, de még a pályabejárás alatt túllépték a megengedett sebességet, amiért 30 másodperc időbüntetést kaptak.

A második szakasz aztán elképesztő drámákat hozott: Turán Frigyesnek a hűtővize folyt el, a címvédő Herczig és az összetettben második Hadik, valamint Bútor is defektet kapott, de folytatni tudták a viadalt. Ezek után a napot a fiatal Ranga Péter nyerte meg, szűk két másodperces előnnyel. A nagy visszatérő Benik Balázs lett a szombati nap második helyezettje, a korábbi háromszoros magyar bajnok ráadásul megnyerte a második gyorsaságit. Az ideiglenes dobogó alsó fokán jelenleg némi meglepetésre Balogh János és Holczer Dániel áll – írja a Veszprém Rali hivatalos honlapja.

Az állás a második gyorsasági után:

1.    Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 26:50,6

2.    Benik Balázs, Rácz Bence (Skoda Fabia R5) +1,9

3.    Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +31,3

4.    Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) +46,6

5.    Hevesi István, Vánsza Zsolt (Mitsubishi Lancer EVO  VI) +55,5

6.    Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +56,9



MOL Racing Fuel RST logo_800 px_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: