DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Turán: Nem tetszik, de örülünk

Küzdelemmel teli versenyben végül az abszolút 5. helyet szerezte meg a Turán Frigyes – Farnadi Ági kettős az Országos Ralibajnokság 4. fordulóján, a Székesfehérvár Ralin.

„Nem szeretjük, amikor egy versenyen csak az ötödik helyet érjük el, de most örülünk neki!” – kezdte összefoglalóját Frici. Összesen 12 gyorsasági szakasz plusz egy Szuperspeciál várt a versenyzőkre a Székesfehérvár Rali keretében, ami gyakorlatilag másfél napos verseny volt. Az első versenynapon csak délben indultak a párosok, hogy négy gyorsaságin összemérjék erejüket.

turan-motorsport-szekesfehervar-rali-03



Friciék esetében szó szerint erőfelmérő volt ez a nap, ugyanis a harmadik gyorsaságin tönkrement a kormányszervó, és „izomból” kellett irányítania az R5-ös Ford Fiestát. Nehezítette a dolgukat, hogy az eső is eleredt, de a mezőny nagy részéhez hasonlóan ők is száraz felületre optimális abroncsokkal vágtak neki a napnak, és ezeket nem is lehetett lecserélni. Végül a határokat feszegető erőfeszítés árán sikerült eljutniuk a szervizparkba, ahol kicserélték a hibás alkatrészt, és vasárnap ismét egy tökéletes autóval folytathatták a versenyt.

A második napon nyolc gyorsasági szakasz és 110 versenykilométer szerepelt az útvonalban. A szombaton „összeszedett” 40 másodperces hátrány azonban már nem tette lehetővé, hogy a legjobb helyezésekért harcba szálljanak, viszont az 5. pozíciójukat sem veszélyeztette igazából senki. Friciék ennek ellenére két szakaszon is a leggyorsabbak voltak vasárnap, és reális esély nyílt volna a jobb pozíció megszerzésére, akkor még gyorsabbak is tudtak volna lenni.

turan-motorsport-szekesfehervar-rali-05

„Az év végi elszámolás szempontjából nagyon fontos pontokat szereztünk Székesfehérváron is, és a szakaszgyőzelmek is bizonyítják, hogy versenyképesek vagyunk. A szombati technikai hiba azonban megpecsételte a sorsunkat, viszont a szervizcsapat önfeláldozó, gyors és precíz munkájának hála – és amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni! – folytatni tudtuk a versenyt. A sebességünk megvan, a csapat remekül működik, így az optimizmusunk egyáltalán nem csökkent, és bizakodva tekintünk a bajnokság következő fordulója, a Veszprém Rali elé, ahol egy igazán jó eredményt akarunk elérni.” – zárta szavait Frici.

turan-motorsport-szekesfehervar-rali-02

A Székesfehérvár Rali végeredménye:

1. Hadik András – Kertész Krisztián              Ford Fieata R5   1:08:05,4

2. Herczig Norbert – Igor Bacigal                   Skoda Fabia R5        +6,6

3. Vincze Ferenc – Bazsó Attila                    Skoda Fabia R5      +31,8

4. Velenczei Ádám – Szedő csaba                Hyundai i20 R5       +53,4

5. Turán Frigyes – Farnadi Ági                   Ford Fiesta R5   +1:15,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: