DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Két keréken a balatoni borvidékeken

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rali, hogy a XXI. autós Magyar Borok Útja Rali nyomdokain felfedezze a Balatoni Borrégiót. A félszáz motorból álló mezőny június 2-4. között indul baráti és üzleti kapcsolatépítésre is kiváló lehetőséget biztosító motoros élménytúrára. Az indulók saját motorral is nekivághatnak a távnak, de a rendezvény kiváló lehetőség arra is, hogy az érdeklődők kipróbáljanak egyet a vadonatúj, különböző izgalmas színekben pompázó Vespa GTS 300 nagyrobogó közül.

A motoros rali a borkedvelő üzletemberek közül a motorozás szerelmeseinek nyújt lehetőséget arra, hogy exkluzív körülmények között ismerjék meg Magyarország szebbnél szebb tájait. A rendezvény az autós Magyar Borok Útja Ralin megszokott élményekkel és prémium színvonalon, de kimondottan a motoros társadalom igényeinek megfelelő formában és tartalommal megtöltve három nap izgalmas versengést, a napi versenytáv teljesítését követően oldott hangulatban, egy-egy pohár kitűnő bor mellett zajló üzleti-baráti beszélgetéseket kínál az induló versenyzők számára. A hazai borvidékek, borászatok, a legkiemelkedőbb borok mellett a szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedésre. A versenyzés óráiban a borkóstolás a motorosok és az utasok számára is szigorúan tilos, napközben a mezőny egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrál. A kitűnő hazai borok kóstolása természetesen nem marad el, a szálláshelyre visszatérve, az aznap meglátogatott borászok mutatják be és kóstoltatják legfinomabb tételeiket.

Megay Róbert Péter



„Idén a Balatoni Borrégió a cél. Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy a motoros rendezvény leköveti az előző évi autós rallye útvonalát.” –mondta Megay Róbert Péter, a szervezőbizottság elnöke. „Azt gondolom, hogy a kulturált borkedvelő magyar ember elkötelezett a minőségi borok és a felelősségteljes fogyasztás iránt. A versenyre ezért olyan pincészeteket választottunk, akik kiváló minőségű borokat állítanak elő, de esetleg még kevésbé ismertek a belföldi vagy külföldi piacon. A végén díjazzuk is a boraikat, elismerve azt, hogy a hozzáértő célközönség éppen ebből a pincészeti kínálatból, mit tart különösen jónak. A jók közül a legjobbakat választjuk meg.” – tette hozzá.

A mezőny egy része lelkesen készül a barátságos hangulatú versenyre

„Aki reggel elindul, az este egészségben haza is érjen!” – így hangzik a közlekedésbiztonsági jelmondata Knezsik Istvánnak, az autóipar meghatározó szereplőit tömörítő Autós Nagykoalíció elnökének. „Sajnos az elmúlt években nem javult számottevően az ittasan volán mögé ülő járművezetők aránya, és megdöbbentő az a hazai adat, mely szerint minden tizedik balesetet ittas személy okoz. Ezért tartom fontosnak népszerűsíteni a felelős járművezetést és a kulturált alkoholfogyasztást, amire a Motoros Borok Útja Rali kiváló alkalmat nyújt.”

Semmi-Kis Tünde idén is a Motoros BÚR mezőnyét erősíti

Ott volt a tavalyi élménytúrán is, ezért mondhatni, tapasztalt induló a II. Motoros Borok Útja Rallin Semmi-Kis Tünde. A Miss World Hungary 2005-ös szépségkirálynője, aki egyébként kaszkadőrként igen szoros barátságban van a motorokkal. „Bár tavaly először kimondottan furcsállottam, hamar világossá vált számomra, hogy ahogyan a szervezők kitalálták, a motorozás és a kiváló magyar borok is remekül megférnek egymás mellett. A háromnapos rendezvényen egy dologra kell fókuszálnunk, hogy jól érezzük magunkat! Élvezzük a motorozást, utána a finom borokat, minden más csak másodlagos.”

Tóth Zoltán, Komáromi Endre, Megay Róbert

A II. Motoros Borok Útja Rali fővédnökei dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesznek. A verseny június 2-án péntek reggel rajtol. Az érdeklődők, szurkolók pünkösd hétvégéjén a Balaton környékén találkozhatnak motoros felvonulással. A befutóra és ünnepélyes eredményhirdetésre szombat délután kerül sor Tapolcán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: