DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Hibjánék örülnek az eredményüknek

A szombathelyi pályákat nagyon élvezte Hibján József és Szurovcsák István, és ennek köszönhetően szép eredménnyel fejezték be a versenyt. Joci szerint ebben a brutális mezőnyben jó a kategória 4. és az abszolút 5. hely.

Sikerült mentálisan is ott lenni a szombathelyi pályákon?

- Szerintem igen, és jó helyen végeztünk, nem gondolom rossznak ebben a mezőnyben. Még mindig sokat hibázok, mehetnék ennél jobban, de nem vagyunk elégedetlenek. Bár örülnék, ha végre százszázalékosan autóznék. Csalódottnak semmiképpen nem mondanám magam, hiszen már sokkal élvezetesebb volt a verseny, mint az előző. Egy jókedvű hétvégén vagyunk túl, ahol jól éreztük magunkat, jókat mentünk.

hibjan_szombathely_utan_2017



Menyire sikerült jól feldolgozni a szakszokat?

- A szakaszok nem voltak teljesen ismeretlenek, csak más irányból versenyeztünk eddig rajta. A fordított pályák miatt igaz új itinert kellett írni, de megoldottuk a feladatot. A jó gyorsokat kimondottan élveztük. A verseny végén lévő hosszú pálya fantasztikus volt. Szeretem az ilyen sok kilométeres szakaszokat, ezeken lehet megmutatni ki mit tud. A rövid pályákon mire belejön az ember, már vége is, de ez a Farkaserdő ott volt. Nagyon tetszett ez a murva futam. Az, hogy kicsit fel volt ázva a pálya, minket nem izgatott, a murva arról szól, hogy csússzon. Ezen kívül a jó szervezésnek köszönhetően nem kellett várakozni, az etapidő szoros volt inkább, mint lazsálós. Legtöbbször futópercre érkeztünk, annyira pörgősre sikerült minden.

Négy nap… nem volt hosszú?

- Kíváncsian vártuk, hogy fogjuk bírni a négy napos versenyt, de álltuk a sarat. Ha jobban belegondolunk, amúgy hosszú volt, mert már csütörtökön teszteltünk, pénteken és szombaton pályát jártunk. Illetve szombaton délután elkezdődött a küzdelem két gyorsasági szakaszon. Vasárnap pedig ahogy befejeztük a versenyt, begurultunk a céldobogóhoz, és örültünk, hogy be tudtuk fejezni a versenyt, kategória 4. és abszolút 5. helyen. Brutális a mezőny, ezért is örülünk az eredményünknek.

Tervben van a Székesfehérvár Rali?

- A következő versenyről jelenleg még nem tudok semmit mondani. Tervezni tervezzük, hogy ott leszünk, de rengeteg teendőnk van a hétköznapokban, nagyon sok a munkánk. A kocsim is revíziós, nem tudom mi fér bele ebbe a két hétbe, meglátjuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: