DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Herczig verhetetlen volt Szombathelyen

A szombat esti szoros állást két gyorsasági alatt dűlőre vitte a bajnok vasárnap reggel, majd magabiztos teljesítménnyel húzta be idei második győzelmét.

A szombati nap végén még alig néhány másodperccel vezetett csak Herczig Norbert és Igor Bacigál a Hadik-Kertész kettős előtt, de vasárnap reggel nagyon hamar dálőre vitte a csatát a címvédő: a sáros, csúszós pályán azonnal tizenkilenc másodpercet osztottak ki Herczigék legnagyobb riválisuknak, amit a következőn még hattal megtoldottak.

Innen már nem lehetett visszaút és végül hibátlanul, az összes vasárnapi szakaszt megnyerve húzták be idei második győzelmüket, végül szűk ötven másodpercet vertek Hadikékra - akik szintén nem lehetnek elégedetlenek, hiszen az ózdi győzelem után egy nagyon értékes második hellyel gazdagodtak. A dobogó alsó fokára a murvás pályáktól előzetesen kicsit tartó Vincze Ferenc és Bazsó Attila állhatott fel, akik szombat reggel rendőri igazoltatás miatt késtek és időbüntetést kaptak, de ezt később törölték - vasárnap álltak a második helyen is, de Hadikék végül gyorsabbnak bizonyultak.

Épphogy lemaradtak a dobogóról Ranga Péterék, akik azonban így is újfent bizonyították, hogy számolni kell velük az élmezőnyben. Őket követi a Power Stage-en remek tempót diktáló, ezzel plusz pontot szerző és Botka Dávidékat az utolsó pillanatban megelőző Kazár-Ferencz kettős, akik nagyon nyertek ezen a pályán, hiszen a defektet kapó Velenczei Ádámék is itt csúsztak mögéjük - izgalmasan alakult a hajrá.

Pórul járt viszont Balogh János és Holczer Dániel, akinek az utolsó gyorsasági rajtjában tört el a féltengelyük, így bár beértek a célba, bő két percet veszítettek ezen a pályán - a 3-as kategóriában így Rongits Attiláék szerezték meg az első helyet. A tegnapi gyengébb eredmények után vasárnap egy harmadik hellyel nyitott és végül pontszerző helyen zárt a bő egy évtized után visszatérő kétszeres abszolút bajnok Kiss Ferenc is a Ford Fiesta R5-tel.

A Szombathely Rali végeredménye:

1. Herczig-Bacigál        Skoda Fabia R5      1:15:30,4
2. Hadik-Kertész          Ford Fiesta R5        +47,7
3. Vincze-Bazsó           Skoda Fabia R5      +59,3
4. Ranga-Szőke           Skoda Fabia R5      +1:13,7
5. Kazár-Ferencz          Ford Fiesta R5        +1:42,1

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: