DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Herczig vezet Szombathelyen, Turán kiesett

Kétszereplőssé vált az ORB idei harmadik futamán első helyéért folyó küzdelem, miután Turán Frigyesék Ford Fiestája megadta magát - Herczig és Hadik között így is nagy csata várható.

A tegnapi kvalifikáció után a várt nagy csatát hozta az ISEUM Rali szombati versenyapja, hiszen az első három gyorsaságit három különböző páros nyerte, ráadásul Herczigék, Hadikék és Turánék mellett Ranga Péterék is ott voltak az első helyekért folyó küzdelemben. Az utolsó kör azonban döntőnek bizonyult, az ötödik szakaszon ugyanis Turánék Ford Fiestájából eltűnt a turbónyomás, eltört a kipufogócsonk és fel kellett adniuk a futamon.

Az első hely így Herczig és Hadik között dőlhet el, miután Rangáék ekkor már nem tudták tartani a lépést, így a címvédő skodás páros 3,8 másodperccel előzi meg az Ózd Ralit megnyerő fordos duót - közöttük óriási csatára számíthatunk vasárnap. A dobogó alsó fokát jelen pillanatban Rangáék foglalják el (akik előtt átszaladt egy néző), de ott van a sarkában a murvás pályáktól előzetesen tartó, de így is rendkívül gyorsan autózó Vincze Ferenc.

Őket Velenczeiék, Botkáék és Kazárék követik, míg a több, mint egy évtized után visszatérő korábbi kétszeres bajnok Kiss Ferenc egyelőre nem fér be az első tízbe - a pécsi pilóta szerint lesz mit átgondolnia a versenyzéssel kapcsolatban.

Az ISEUM Rali állása a szombati napot követően:

1. Herczig-Bacigál        Skoda Fabia R5      33:39,3
2. Hadik-Kertész          Ford Fiesta R5        +3,8
3. Ranga-Szőke           Skoda Fabia R5      +18,3
4. Vincze-Bazsó           Skoda Fabia R5      +19,8
5. Velenczei-Szedő       Hyundai i20 R5      +29,9

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: