DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Történelmi debütálás a ralibajnokságban

A magyar rali története során először kezdődött egy futam kvalifikációval, ráadásul rögtön három páros is tizedre azonos idővel teljesítette azt.

A Szombathelyi Rallye Katlanban megrendezett kvalifikációval megkezdődött az idei ralibajnokság harmadik futama, a murvás szakaszokon zajló M6Log Iseum Rallye. A hazai színtéren most debütált selejtező remek csatát hozott, hárman is tizedre azonos időt autóztak. Ebből is látszik, hogy mennyire szoros csata várható az előttünk álló hétvégén.

A pénteki kvalifikáció lényege, hogy a leggyorsabb időt teljesítő páros választhat először rajtpozíciót a szombati versenynapra, ami a murvás pályákra jellemző pályatakarítás miatt lényeges - aki először száguld végig az úton, annak sokkal kisebb esélye van jó szakaszeredményt produkálni, mint annak, aki később kerül sorra.

DuEn_ISEUMRallye20217_0083



A szombathelyi pályán a Hadik-Kertész, a Turán-Farnadi és a Ranga-Szőke duó tizedre egyforma időt produkált, mögöttük három tizeddel maradt el az ERC-ről hazatérő Botka-Szenner kettős, majd következett a Velenczei-Szedő, a Vincze-Bazsó, a Bodolai-Popovics és a címvédő Herczig-Bacigál páros - ennyien tudtak két másodpercen belüli eredményt produkálni a győztesekhez képest.

Az ISEUM Rallye szombati napján két pályát teljesít majd a mezőny három-három alkalommal, először az Acsád-Szeleste gyorsasági rajtol majd el 9:51-kor.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: