DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Hibján és Szurovcsák agyban is ott lesz

Mentálisan is felkészült Hibján József és Szurovcsák István a Szombathely Ralira. Szeretnék, ha Fortuna végre a kegyeibe fogadná őket, és az előző évhez hasonlóan jönnének az jó eredmények.

Sikerült felállni a múltkori térdelésből… ahogy te fogalmaztál?

- Úgy gondolom igen. Nagyon nem voltam elégedett a teljesítményemmel, de túl léptünk rajta, várjuk a Szombathely Ralit. Tanulságos volt, mert nem elég fizikálisan ott lenni a versenyeken, szükséges a mentális felkészültség is. Hétvégén a Bakó Rally Team egyik versenyautójával fogunk indulni, ami egy kicsit levesz a teherből a vállunkról. Próbálunk majd agyban jobban jelen lenni, mert többet várok önmagamtól, még akkor is, ha nagyon hosszú verseny lesz. Az idei évünk eddig nem alakult túl jól, reméljük mostantól ez megváltozik, és Fortuna ismét kegyeibe fogad minket.

hibjan_szombathely_elott_2017



Szeretitek a szombathelyi murvát?

- Mi nagyon kedveljük. Szombathelyen és Bükfürdőn maga a környezet is kicsit másabb, élvezet ott autózni. A Fiestával és a Ladával is imádtunk itt versenyezni, és ez az érzés maradt a Citroennél is. A hely eddig még csak pozitív élményeket adott, ha nem veszem figyelembe a tavalyi futamot, ahol egy perccel kevesebb lett jóváírva. De az már a múlt, mindig a jelenlegi helyzetre kell koncentrálni. Igaz a pályákat most még nem tudjuk, de valószínűleg hasonló lesz az előző évekhez, apró változásokkal.

Kicsit összerázódtok a kocsival a hivatalos teszten?

- Muszáj, mert ez az autó számunkra új lesz, még akkor is, ha egy Citroenből Citroenbe ülünk át. Régen mentünk murván, egy újabb kihívás, amire tökéletesen felkészít mindenkit egy teszt. Kicsit rá tud hangolódni az ember az előtte álló megmérettetésre.

Milyen eredménnyel lennétek elégedett az első murva után?

- Akármilyen erős a mezőny, fel kell végre állnunk porainkból és küzdenünk kell a végsőkig. Én bízok a csapatban, az autóban, és természetesen magunkban is, hogy felnőttünk a feladathoz, és újult erővel állunk a rajtvonalhoz. A hétköznapokból kicsit visszább kellett vennem ahhoz, hogy szellemileg ott tudjak lenni. Ez egy jel volt, hogy a határaimat feszegetem. Változtattam rajta, bízunk benne, hogy ez az eredményünkön is meg fog látszani. Szeretnénk végre az elejében végezni, mind kategóriában, mind abszolút értékelésben. Tavaly ezen a versenyen elvett tőlünk a sors, most reméljük visszaadja. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: