DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Vincze drámája után Hadik nyerte az Ózd Ralit

Az első helyért vívott a fiatal skodás pilóta, de az utolsó gyorsaságin defektet kapott, így lemaradt a dobogóról - Hadik András viszont megszerezte idei első sikerét, így a bajnokságban is felvette a kesztyűt.

Nagyon szorosan alakult az Ózd Rali szombati napja, vasárnap pedig a Salgótarján környéki pályák vártak a mezőnyre és mindenki a közkedvelt Zagyvaróna-Ceredre készült leginkább - a Vizslás-Kazár és a Sámsonháza-Nagykeresztúr gyorsaságikon előzetesen kisebb különbségekre számíthattunk. Ranga Péter rögtön bekezdett és némi meglepetésre megnyerte a napi első, majd a harmadik szakaszt is, Herczig pedig hiába volt a leggyorsabb Cereden, nem tudott közelíteni Hadikhoz és Vinczéhez. A második körben aztán Rangáék remeklése végetért, turbóhiba miatt kiestek a negyedik helyről, így Velenczei és Turán is előrébb lépett egyet-egyet.

hadik-ózd_1



A dráma aztán az utolsó gyorsaságira maradt: két szakaszgyőzelem után, az abszolút első helyért való támadás során defektet kapott Vincze Ferenc, így egyrészt elesett a Power Stage-pontoktól, másrészt elúszott a biztos második hely - sőt, egészen az ötödik pozícióig csúszott vissza. A kiváló futamot produkáló szécsényi versenyző így ezúttal lemaradt a dobogóról, Hadik Andrást viszont semmi nem zavarta meg abban, hogy megérkezzen a bajnokságba: idei első, pályafutása harmadik győzelmét még a Power Stage első helyével is megspékelte, így a gyengébb miskolci szereplés után jelezte, hogy vele is számolni kell.

A második hely végül Herczigék ölébe hullt, a dobogó alsó fokára pedig a Miskolcon nullázó Velenczeiék állhattak fel az R5-ös Hyundaijal, megelőzve Turánékat. Ifj. Ranga László odaért a hatodik pozícióba, a 3-as kategóriát Maticsék nyerték, a Rali2-t Miskolchoz hasonlóan most is Csomós Miklósék húzták be, a Historic küzdelmeiből pedig mindkét nap Wirtmann Ferencék kerültek ki győztesen.

Az Ózd Rali végeredménye:

1. Hadik-Kertész     Ford Fiesta R5    1:12:10,7
2. Herczig-Bacigál   Skoda Fabia R5  +13,8
3. Velenczei-Szedő  Hyundai i20 R5  +58,2
4. Turán-Farnadi     Ford Fiesta R5  +1:10,4
5. Vincze-Bazsó      Skoda Fabia R5  +1:20,3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: