DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Hadik vezet Ózdon, Herczig csak harmadik

Hadik András és Vincze Ferenc feszül egymásnak az első helyért, Herczig Norbert látótávolságon belül van, Turán Frigyes csak hatodik - közben Ollé Sándorék óriási bukást szenvedtek el.

Nem kellett csalódniuk azoknak, akik azt vártok, hogy a Miskolcon látott kőkemény csata folytatódjon az Ózd Ralin is - az első nap legalábbis nagy küzdelmet hozott. Ebből eddig a szezonnyitón a dobogós harcból kimaradó Hadik András jött ki a legjobban, aki mindháromszor megnyerte a hosszú, közel tizenkilenc kilométeres pályát és háromból egyszer a rövid, 7,5 kilométeres szakaszt is - ezt a kettőt kellett három-három alkalommal teljesítenie szombaton az ORB mezőnyének.

Hadikkal egyedül a Miskolcon harmadikként záró Vincze Ferenc tudta tartani a lépést, aki fékproblémákra panaszkodott délelőtt, mégis az utolsó körben szedett össze 4,8 másodperc hátrányt - ezzel együtt köztük megy a harc az első helyért, ez a különbség egyelőre inkább csak jelképes. A címvédő és Miskolcon győzelmet arató Herczig-Bacigál kettősnek egyelőre be kell érnie a harmadik hellyel, ő arra panaszkodott, hogy sok helyen leszabályozott a Skoda, ha ezt a problémát megoldják vasárnapra, ő még beleszólhat az első helyért folyó csatába, látótávolságon belül van.

hadik-miskolc



Mögöttük már nagyobb a szakadék, a másodiK R5-ös versenyét teljesítő Velenczei Ádám fél perc lemaradással negyedik a Hyundaijal, mögötte ott van a stabilan autózó Ranga Péter és egyelőre csak hatodik Turán Frigyes - a miskolci ezüstérmes nem nagyon talál magyarázatot erre az eredményre, szerinte ennyi volt számukra ebben a napban.

A top tízben a Hevesi-Vánsza páros Mitsubishije az egyetlen nem R5-ös autó, a hármas kategóriát pedig Maticsék vezetik. Sajnos több baleset is történt a nap folyamán, Balogh Jánosék már a második gyorsaságin megtörték a Mitsubishit, a harmadikon pedig Ollé Sándor és Tóth Zsolt esett hatalmasat - borzasztóan összetört a Skoda, de szerencsére a páros jól van, ellenőrzés céljából ment be hozzájuk a mentő.

Vasárnap a Salgó Rali pályáin folytatja a mezőny, összesen nyolc gyorsasági vár még a mezőnyre - tehát tévedés ne essék, a neheze még hátra van...

Az Ózd Rali állása az első versenynap után:

1. Hadik-Kertész     Ford Fiesta R5    36:07,7
2. Vincze-Bazsó      Skoda Fabia R5  +4,8
3. Herczig-Bacigál   Skoda Fabia R5  +13,5
4. Velenczei-Szedő  Hyundai i20 R5  +30,3
5. Ranga-Szőke      Skoda Fabia R5  +35,3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: