DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Győzni mennek Ózdra Turánék

Miskolcon a második helyet szerezték meg Turán Frigyesék és most is óriási csatára számítanak, de természetesen úgy állnak rajthoz az Ózd Ralin, hogy a győzelem a cél.

Turán Frigyes alkalmi navigátorral, Farnadi Ágnessel az oldalán kezdte el az idei ralibajnokságot. A pilóta nem csupán segítőjével, hanem az R5-ös Ford Fiesta és a Hankook abroncsok teljesítményével is elégedett volt. Ez is kellett ugyanis ahhoz, hogy az abszolút második helyen érjenek célba Miskolcon.  A szezonnyitón hat gyorsasági szakaszt nyertek meg, emiatt is jó élményként élték meg a borsodi száguldást. 

- Minimális kockázatvállalás mellett, nagyon jó ritmusban autóztunk Miskolcon. Próbáltuk a saját tempónkban teljesíteni a versenyt. Az első három helyért nagyon komoly csata folyt, ezt hűen tükrözik az időeredmények is. Húsz másodpercre voltunk a Herczig Norbiéktól, kettővel előztük meg Vincze Feriéket. Hozzá kell tenni, hogy senkinek nem volt komoly gondja az autójával, ez pedig nagyon jó és szoros bajnokságot vetít előre – véli Turán Frici.

Turán_1



Zsíros Gábor továbbra is bajlódik makacs sérülésével, így az évad második futamán, a Steelvent Ózd Rallye-n is Farnadi Ági diktálja majd az itinert Turánnak. A csapat átvizsgálta az autót és megrendelték azokat a programokat, amelyeket az észak-borsodi és a nógrádi pályákon használnak majd. A pilóta bízik benne, hogy a Ford Fiesta R5-ösbe ugyanolyan jól felkészített állapotban tud majd beleülni Ózdon, mint tette azt Miskolcon is. A felhordásos, dobálós hegyháhti szakaszokra már megtalálták az ideális beállításokat, a kicsivel gyorsabb, tempósabb részek feldolgozásával még lesz feladatuk a verseny előtti napokban. 

- Ózd kapcsán alapvetően ismerős pályákról beszélünk. Nekem a Sámsonháza nem nagyon mond semmit, szerintem azon soha nem versenyeztem. Ha jól emlékszem a vizslási szakaszok korábban már szerepeltek versenyprogramban. Ceredet ismerjük, tavaly teszteltem is ott. Kíváncsi vagyok, hogy mi változott arrafelé, a pályabejárás során elsősorban az út minőségére leszek kíváncsi. Arra számítunk, hogy a szombati pályák kicsit dobálósabbak lesznek, a vasárnapiak lesznek a jobb minőségűek – latolgatta az esélyeket a pilóta. - Tizenhatan vagyunk a kategóriában, Ózdon is nagy küzdelemre számítok. Az első futamon voltak, akik technikai problémákkal küzdöttek, másoknak még új volt a technika. Úgy gondolom, hogy tíz páros igazán nagy csatát fog folytatni a helyezésekért, ebből pedig a nézők profitálnak majd a legtöbbet, hiszen látványos,izgalmas versenyre van kilátás. Ha ismét az elejében szeretnénk végezni, akkor nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, de hát természetesen azért megyünk Ózdra, hogy a legelején zárjuk a versenyt – fogalmazta meg terveit Turán Frigyes.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: