DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Négy bajnokság, 127 páros Ózdon

Jókora mezőny gyűlt össze az Ózd Ralira, Turán Frigyes szerint pedig az fog majd dönteni, hogy ki fogja eltalálni a beállításokat.

Népes mezőny gyűlt össze a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Ózd Ralira, négy bajnokságban is érkeztek nevezések - összesen több, mint száz páros jelezte részvételi szándékát. Az ORB-ben harmincnégy, az ORC-ben huszonnégy, míg a Historic kategóriában további huszonkét páros vág neki néhány nap múlva az aszfaltos viadalnak. Az ózdi futammal párhuzamosan zajló M6 Log Salgóra pedig negyvenhét Rallye2-es egység nyújtotta be indulási szándékát.

Turán_1



A futam programja itt található, a sajtótájékoztatón megjelent pilóták közül pedig mindenki egyetértett abban, hogy Ózdon tovább folytatódik a másodpercekre, tizedekre menő küzdelem. Turán Frigyes számára a miskolci ezüstérem után Ózdon is a dobogó megszerzése a cél, fontos, hogy minden egyes versenyhétvégén gyűjtsék a pontokat, mert hosszú még a bajnokság.

- Az fog dönteni, hogy ki, hogyan találja el a beállításokat – tette hozzá a világbajnokságot is megjárt versenyző. – Az első napon lobogós, viszonylag rossz minőségű szakaszok várnak ránk, másnap pedig a nagyobb kanyarsebességre kell koncentrálni. Bízom benne, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan műszaki hibamentesen, és jó formában teljesítjük a futamot, ebben az esetben ugyanis ismét ott leszünk az élmezőnyben.

A nevezési listák itt elérhetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: