DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Bajnoki formában kezdte az évet Herczig

Csak megszorítani tudták riválisai a címvédő Herczig Norbertet a szezonnyitó Miskolc Ralin, megverni nem - másodikként Turán, harmadikként Vincze, negyedikként Ranga végzett.

Ott folytatta a csatát az élmezőny a Miskolc Rali második napján, ahol szombaton abbahagyta: kőkemény küzdelem zajlott minden pozícióért. Ezen a napon már érvényesítette fölényét a címvédő Herczig Norbert és a második kör végére eldöntötte az első hely sorsát, miután Mályinkán több, mint nyolc másodpercet adott Turán Frigyesre - a vb-ről visszatérő fordos innentől az első R5-ös ORB-futamát futó Vincze Ferencre figyelt, de végül 2,3 másodperces előnnyel megőrizte a második helyét.

norbi



A három dobogós egy fokkal végig gyorsabban autózott a hétvége folyamán az üldözőknél, pedig mögöttük is nagy csata zajlott. Balogh János tegnapi kiesése után Velenczei Ádám is feladni kényszerült a versenyt, a délután folyamán Kazár Miklós egy féltengely-törés miatt került hátrányba, míg a technikai problémákkal küzdő Hadik András elütött egy lassítót, amivel szintén jelentős időt veszített. Ezeket kihasználva és az utolsó pályán remekül autózva Ranga Péter mindkettejüket megelőzte és ő ért be a negyedik helyre - a pécsi pilóta első teljes ORB-idényét így remek eredménnyel nyitotta, főleg annak tükrében, hogy életében először versenyzett a Miskolc környéki pályákon.

A pontszerzők közé még három László (ifj. Kiss, Bodolai és ifj. Ranga), valamint Trencsényi József fért be, a hármas kategóriában pedig Matics Mihály volt a leggyorsabb.

A Miskolc Rali végeredménye:

1. Herczig-Bacigál    Skoda Fabia R5    1:26:50
2. Turán-Farnadi      Ford Fiesta R5      +20,6
3. Vincze-Bazsó       Skoda Fabia R5    +22,9
4. Ranga-Szőke       Skoda Fabia R5    +1:43,7
5. Kazár-Ferencz      Ford Fiesta R5      +1:44,9

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: