DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Sajtós Dénes: Ez már más kávéház lesz

Maximálisan felkészülve várja az ORB-s debütálását a Sajtós Dénes - Paizs Róbert páros, akik a 2017-es évtől a legmagasabb nemzeti bajnokságban próbálnak szerencsét.

A csapat és a Honda Civic Type-R is készen áll a Miskolci versenyre, ahol a Mitsubishik mellett szinte csak gyári versenyautó lett nevezve az Országos Rallye Bajnokság 2017-es szezonnyitó futamára, ami nagyon komoly szintre emeli a bajnokságot.

sajtos-miskoly-elott-01



„Az autó 100%-osan fel lett újítva, amivel a napokban készültünk el. A beindítás előtt jelentkezett egy kábelezésből származó elektromos hiba, de szerencsére Dénesnek sikerült orvosolni a problémát” – kezdte a beszélgetést Szilágyi Tamás a csapat koordinátora.

A srácok már nagyon várják, hogy ott legyenek és bele kerüljenek az ORB vérkeringésébe. Az eddigi hétvégés versenyek felcserélődnek számukra egy fél hetesre, hiszen már csütörtökön elkezdik a pályák feldolgozását.

„Minden más lesz, mint eddig, ahogy szokták mondani ez más kávéház lesz, de mi szeretjük a kihívásokat. Sajnos nem sokan vagyunk a kategóriában, de a kétkerekes kupa már annál izgalmasabbnak tűnik” – folytatta Tamás.

Dénes bevallása szerint megpróbál magához képest jól menni, viszont ha nem érzi az autót, vagy a beállítások nem lesznek tökéletesek, akkor a nézőknek fog autózni. Szoknia kell még a kocsit, ami szinte teljesen átépült a tavalyi évhez képest, így a beállításokat is újra kell majd gondolnia.

„A pályák egy részét ismerjük, de vannak, amiken még sosem mentünk, így ha végig megyünk rengeteg tapasztalatot és hasznos kilométert tudunk majd gyűjteni” – zárta a beszélgetést Tamás.

A csapat főszerelője Kiss György sem tölti a hétvégéjét tétlenül, hiszen szombaton számára elkezdődik a Drag Bajnokság. Így ő csak szombaton este tud csatlakozni a rallys csapathoz, remélhetőleg addig nélküle is elboldogul majd a csapat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: