DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Idén nem lesz gond a miskolci salak minősége

A szervezők feljavították a korábban gondokat okozó salakpálya talajának minőségét, nem lesz vele probléma - szombat este kötetlen program keretében a versenyzőkkel is lehet találkozni.

Pénteken elrajtol az ORB 2017-es szezonja, méghozzá a Miskolc Ralival - a mezőny már ismert és talán mondhatjuk, hogy a várt minőséget képviseli, hiszen tizenhat R5-ös versenyautó száguld majd a gyorsasági szakaszokon. A program idén ismét a hagyományos salakpályás prológgal kezdődik.

"Visszakerül a menetrendbe a prológ, ami jó, mert a helyiek és máshonnan érkezők is nagyon szerették" - mondta Adamovits Márk, a futam főrendezője. "Tavaly nem tudtuk ott tartani, aztán év közben sikerült egyezségre jutnunk és így pénteken itt kezd a Miskolc Rali."

A salakpálya talaja két éve komoly gondokat okozott, több pilóta is inkább csak végiggurult a nézők szórakoztatását szolgáló prológon, Adamovits szerint ez idén nem így lesz. "A pályára elég sokat költöttünk, nem volt túl jó a salak minősége, ezt két éve láthattuk is, hamar kigödrösödött, reméljük, hogy most azért kibírja. Szakemberek segítettek úgy megcsinálni, hogy jó legyen."

miskolcrallytabla



"Hoztunk elég sok anyagot, mert kikopott az a speciális salakanyag, ami ebbe való. Ezeket pótoltuk, illetve folyamatosan glédereztük, hengereltük, locsoltuk, úgyhogy most kész van, nem is nyúlunk hozzá. Ha esetleg még az eső megáztatja, az csak jó, de reméljük, hogy pénteken napsütéses, jó időben kezdődik a prológ."

A szombati program végén Szikszón, az Angel Patrol benzinkúton lehet találkozni a versenyzőkkel, egy kötetlen, fakultatív programot hoznak létre a szervezők. A verseny menetrendje ide kattintva megtekinthető, ha pedig a salakpályás prológra szeretne valaki belépőt nyerni, akkor az alábbi képre kattintva játszhat:

Miskolc Rali banner_01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: