DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Kazárék motiváltak, feltöltődtek

A többszörös magyar bajnokkal idén is számolni kell, a tavalyi peches év után most nyugodtabbak lehetnek a körülmények és lobog benne a tűz - motiválja a komoly magyar mezőny.

Kazár Miklós és Ferencz Ramón az állandóságot képviseli a tavalyi és az idei átmenetben. A kettős együtt maradt, és az R5-ös Ford Fiestát is megtartották a 2017-es szezonra. Nem csoda, hiszen az autó még tavaly esett át egy motorcserén, onnantól kezdve pedig egyértelműen versenyképesek voltak. A balszerencse azonban folyamatosan sújtotta őket, ezért nem tudtak érdemben beleszólni a dobogós helyezések sorsába. A múlt viszont lezárult, tiszta lappal indul az új bajnokság, ahol szeretnének ismét maradandót alkotni. 

- A mostani lesz a huszonötödik évem a raliban, szeretném emlékezetessé tenni a jubileumot – fogalmazott a szezonnyitó előtt Kazár Miklós. - 1992-ben indultam először, de most az a legfontosabb, hogy ismét ott lehetek a mezőnyben. A holtszezonban voltak kétségek, bizonytalanság, ám ezek a dolgok kiegyenesedtek, így szerencsére idén is számolni kell velem és Ramónnal.  A tavalyi peches sorozat után ég bennünk a tűz, ami mindenképpen pozitívum. Ez lesz a harmadik év, hogy az R5-össel megyünk, ami mindenképpen előnyt jelent majd az első néhány futamon azokkal szemben, akik most váltottak. A világbajnokságon is kiderült, hogy a Skoda jobb technika, de ezzel nem foglalkozunk, hiszen korábban is bebizonyítottuk már, hogy a Forddal is el lehet érni szép sikereket. 

Kazar02



A szezonnyitó, 23. Hell Miskolc Rally előtt néhány héttel Kazár Miklós megnősült, ez pedig lelki pluszt is ad neki a rövidesen rajtoltó magyar bajnokság előtt. 

- Azt kívánom, hogy mindenkinek ilyen szép környezetben legyen az esküvője, csodálatos volt, minden remekül sikerült – tekintett vissza az eseményre a miskolci pilóta. – A család rendkívül fontos, hiszen ők nyújtják azt a hátteret, ami nélkül ezt a sportot nem lehetne ilyen szinten űzni. A magánéletem mellett az üzleti dolgok is egyenesbe jöttek, úgyhogy mostantól a ralira még nagyobb figyelmet tudok fordítani. Konkrét elvárást, célt nem fogalmaztunk meg. Az a legfontosabb, hogy jó hangulat legyen a csapaton belül, Ramónnal jól érezzük magunkat az autóban, és mindenki lelkesedése megmaradjon a szezon végéig. Szeretnénk sokat „őrültködni”, de elkerülni azokat a peches eseményeket, amelyek tavaly utolértek minket. Nem fogunk kivárásra autózni, az első versenykilométertől kezdve rápattanunk a gázra, és őszig le sem szállunk róla. Edzőautónk, gumink, felnink van bőven, a nagy csatától pedig egyáltalán nem tartunk, sőt csak doppingol minket, hogy óriási mezőny lesz a magyar bajnokságban. Motiváltak vagyunk, már alig várjuk, hogy Miskolcon elkezdjük a szezont. 

Miskolc Rali banner_01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: