DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Sajtós Dénes: Új csapat, új kihívások

Új csapatban és az ORB mezőnyében indítja az évet a Sajtós Dénes - Paizs Róbert páros. Az első osztályba való lépés egyetlen oka, hogy kilépjenek az egy napos Rallye 2-es versenyzésből és lényegesen hosszabbtávú futamokon gyűjtsék a hasznos kilométereket.

Régóta tervben volt egy olyan csapathoz szerződni, akik maximális odafigyeléssel gondoskodnak a versenyzőikről, ezért is esett a választás az MR Racingre. A srácok nagyon jó viszonyban vannak a csapatvezetőjével Maricsek Miklóssal, így minden szempontból jó döntés volt a váltás.

sajtos-2017-auto-1



„2017-től az MR Racing csapatában versenyzünk majd az Országos Rallye Bajnokságban, ahol hosszabb versenytávú futamokon tudunk részt venni. A hazai versenyzés mellé tervezünk még két külföldi futamot is. Az egyik a Hargita Rally lesz, ahová Latyaktól kaptunk meghívást, a másik pedig a Rally Nova Gorica nevű Mitropa Kupa Szlovéniában” – kezdte a 2017-es év felvázolását Szilágyi Tamás a csapat koordinátora.

Az idei tervek között a tisztes helytállás és a sok versenykilométer gyűjtése szerepel, továbbá hogy a versenyautót eljutassák arra a szintre, hogy maximális felkészítettséggel álljanak oda az összes versenyre. Jelenleg egyetlen bökkenő akadályozza meg a terveket, a Jas Motorsport teljesen elhatárolódik a magyar rallye csapatok kiszolgálásától.

sajtos-2017-auto-3

„Szövetkeztünk Neukirchner Andrással és közösen küzdünk a Jas Motorsporttal, akik a WTCC-re koncentrálnak csak. Ma Magyarországon öt ilyen Honda van és mindenki szenved az olasz csapattal, mert hónapok óta semmilyen rally-s kiszolgálással nem foglalkoznak. Se emailre, se telefonra nem reagálnak és ez nagyon rossz helyzetbe hozza a Hondások előkészületeit” – folytatta Szilágyi Tamás.

A csapat már ott tart, hogy meglátogatja a csapat székhelyét, hogy kiderüljön pontosan mi is a baj. Fontosak a kapcsolatok, mert nem könnyű az alkatrészek beszerzése. Szerencsére az elmúlt egy év legkritikusabb alkatrészét a sperrbe pont egy ilyen jó kapcsolat által a Berényi Racingtől tudták megvásárolni, de ehhez szükséges lenne a Jas-tól további feszítő rugókara és egyéb alkatrészekre is.

„Próbálkoztunk már a Jas Motorsport partnereivel, akik az autóhoz adják az alkatrészeket, de ott sem jártunk sok szerencsével. Szeretnénk az utunkat járni és jó lenne, ha ezen embargókat feloldanák, akár az Öhlins Racinggel, a Sadev Racinggel és a Tm Performance-szal is. Már azon gondolkodtunk, hogy felvesszük a kapcsolatot Michelisz Norberttel, hogy segítsen kitaposni az utunkat” – zárta a beszélgetést Tamás.

sajtos-2017-auto-2

Rengeteg pótalkatrésszel rendelkezik a csapat, és ha az alkatrész ellátási probléma nem oldódik meg, akkor sem kerül bajba a versenyeken való elrajtolásuk, de ezt az alapvető problémát mindenképpen szeretnék orvosolni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: