DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Leütöttek egy nézőt a Szilveszter Ralin

Egy megálló autóhoz mentek be a pályára a nézők, de érkeztek a biztonsági őrök. A rendőrség meghallgatásokat tart, a rendezők és a Rallye Szakági Bizottság is vizsgálatokat indított.

Nem múlt el problémamentesen a 2016-os Szilveszter Rali: a pályán Vincze Ferenc száguldott a leggyorsabban, ám a pálya mellett is zajlottak az események. Az egyik gyorsaságira rendőrt és mentőt is hívni kellett egy nézőhöz, akit egy biztonsági őr nemes egyszerűséggel leütött.

Az esetnél egy technikai hibával érkező autó állt félre a nézőket a pályától elválasztó kordon és a pálya közé, a nézők a kordont szétszedve bementek segíteni, majd az érkező biztonsági őrök erőszakkal állították meg őket.

vincze-szilveszter



A rendezők több vonalon is vizsgálatot indítottak az ügyben és a rendőrség is meghallgatásokat tart. Az esettel kapcsolatban a Sporttanács felkérte a Rallye Szakági Bizottságot, hogy soron kívüli vizsgálatot folytasson le. A vizsgálat időtartama 15 nap, azzal a kitétellel, hogy a vizsgálat megállapításait a Rallye Szakági Bizottság a Sporttanácsnak január 22-ig küldje meg.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: