DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

A Szilveszter Ralit nem hagyhatták ki

Négy Rali 2-es és több MARB-futam, plusz a Szilveszter Rali - ebből állt a László-Szabó páros 2016-os éve. A North Racing versenyzői 2017-ben szeretnének az ORB-ben, vagy külföldön is indulni.

 Kétszer végzett dobogós helyen kategórián belül a North Racing duója, László István és Szabó Gábor az előző idényben – az ózdi kiesést követően a Szilveszter Ralival búcsúztatták az évet.

„2016-ban a Rali 2-ben versenyeztünk, de csak négy aszfaltos futamon vettünk részt. Az egész évet kilométergyűjtésnek szántam, ezért sok MARB -versenyen is rajthoz álltunk. Az autó egész évben jól muzsikált, köszönet a szervizcsapatnak. A múlt évi célokat hiány nélkül teljesítettük” – értékelt László István.

northracing-lászló



A páros Egerben, Miskolcon, és a Salgó Ralin ért célba, Ózdon kiesett, majd a Szilveszter Ralival zárta az évet. „Az év utolsó versenyét nem hagyhattuk ki, hisz ez mindenkinek egy buliverseny. A jobb oldalamon a már megszokott navigátorom, Szabó Gabi ült. Nekem tetszett az új nyomvonal, igy hosszabbak is voltak a szakaszok, amin gyorsról gyorsra jobb időket sikerült autózni. Az estébe nyúló gyorsokon is jót hahotáztunk az autóban, összegezve nagyon jól éreztük magunkat” – tekintett vissza a december végi eseményre a pilóta.

Lászlóék 2017-ben is a piros Hondával versenyeznek majd, a felkészülést már megkezdték. „Ez évre elkezdtük az autók felkészítését, javítását, valamint az alkatrészek beszerzését. Volt szó váltásról, de sajnos  nem sikerült, igy marad a szép piros Honda Civic. Az MNASZ és a versenyszervezők elég lassúak a versenynaptár és egyéb fontos szabályok terén, számomra érthetetlen, hogy egyik szezonban sem tudnak közös nevezőre jutni. Szeretnénk idén ORB-ben menni, csak ott nincs megfelelő kategória számunkra. Ha nem ott megyünk, akkor marad a Rali 2 és szeretnénk indulni külföldön is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: