DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Hivatalos: Elmarad idén az Eger Rali

Már korábban is lehetett híreket hallani kapcsolatban, most pedig Lakatos Róbert, a Laroco Msc és a szervezőbizottság elnöke az alább olvasható közleményben meg is erősítette a verseny törlését.

„A Laroco Motorsport Club 2004. év óta szervezte meg az Eger Rallye-t a magyar nemzeti rallyebajnokság évadnyitó futamaként. Eger városa és Heves megye települései kezdettől fogva segítő és szerető házigazdái voltak a versenyünknek és jó vendéglátói az ide érkező versenyzőknek, szurkolóknak! 2012. évben a névadó partner StartAutó kft megszűnése óta a rendezvény anyagi háttere jelentős mértékben meggyengült! Emiatt sajnos az Eger Rallye 2012. évben és 2014.évben is elmaradt.

Mindkét alkalmat követően a Laroco MSC, Eger város vezetése, az MNASZ és partnereink is azon dolgoztak, hogy hosszútávon is stabil hátteret tudjunk teremteni az Eger Rallye számára. Ennek eredményeként 2015. évben és 2016. éveben is az Eger Rallye sikeres és méltó versenye volt nem csak a magyar, hanem a szlovák rallye bajnokságnak is.

Úgy tűnt, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a Szlovák Autósport Szövetség(SAMS) együttműködésének, valamint Eger MJV Önkormányzatának segítő támogatása mellett, a verseny alapvető anyagi háttere biztosított az elkövetkező években is! Ennek szellemében a Laroco MSC 2016. novemberében hivatalosan is bejelentette a MNASZ felé a 2017. évi versenyrendezési szándékát az Eger Rallye és a Kassa Rallye tekintetében.

Ezt követően 2016.december 8-án az MNASZ titkárság hivatalos emailben értesítette a Laroco MSC-t, hogy mindkét versenybejelentést törli és a bejelentési díjakat visszafizeti a bejelentő részére. Ezt megelőzően a Szlovák Autósport Szövetség képviselőit (a Kassa Rallye szlovák rendezőit) egy budapesti találkozó keretében az MNASZ vezetői tájékoztatták arról, hogy az MNASZ megszünteti a továbbiakban a kölcsönös együttműködést, és az évadnyitó futamként a Miskolc Rallye-t szerepelteti a versenynaptárban.

heczig-eger-rali



Felajánlották, hogy a szlovák bajnokság – amennyiben úgy ítéli meg – jöhet a miskolci futamra. A StartAutó Kft 2012.évi kilépésével tízmilliós nagyságrendű anyagi veszteség érte az Eger Rallye-t. Ezt a veszteséget az MNASZ-SAMS-Eger MJV hármas összefogásával még sikerült kompenzálni és a megkezdett hagyományt tovább vinni! A 2017.évre vonatkozó MNASZ-SAMS kölcsönös együttműködés megszüntetésével és az MNASZ anyagi támogatás megszüntetésével azonban a verseny anyagi háttere olyan mértékben sérül, melynek kompenzálását sportegyesületünk nem tudja egyedül felvállalni!

Szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Elnökével való személyes konfliktusunk ilyen kihatással van a jövő évi versenynaptárra! Meggyőződésünk szerint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetésének minden erejét és kapcsolatát latba vetve kellene tennie azért, hogy a magyar rallye bajnokság házigazdái olyan történelmi hagyományokkal rendelkező, jól működő, fejlett infrastruktúrával rendelkező városok legyenek mint amilyen Eger városa is! Az MNASZ vezetésének természetesen joga megválogatni, hogy kivel dolgozik együtt! DE! A személyes konfliktus eredményeként ellehetetleníteni, majd kizárni a rallye bajnokságból az Eger rallye-t és Eger városát, súlyos hibának tartjuk!

Abban az esetben, amennyiben az MNASZ jelenlegi elnöke és vezetése nem kíván együtt dolgozni a Laroco MSC-vel, nem tehetünk semmit és kénytelenek vagyunk ezen álláspontot elfogadni! Ebben az esetben arra kérjük Elnök urat és az MNASZ vezetését, hogy fontolják meg, az Eger Rallye versenynaptárba helyezését egy másik rendezővel és minden erejükkel segítsék, hogy az Eger Rallye újra a Magyar Nemzeti rallye bajnokság évadnyitó futama lehessen. A Dobó téri rajtceremónia és a Mátra környéki pályák méltó helyszínei a bajnokság nyitó futamának és olyan értéket képviselnek a rallyesport számára, melyet egy sportszerető, elkötelezett vetőségnek mindenképpen meg kell őrizni!

Végezetül szeretnénk megköszönni Eger MJV vezetésének és önkormányzatának, az érintett települések vezetőségének és lakosainak, az Egererdő Zrt-nek, a Heves-megyei RFK vezetésének és állományának, a Magyar Közút ZRT Heves megyei munkatársainak, Harmati Laci bácsinak és Harmati Petinek, az Agria Volánnak, a Flott-Trans-nak , Szabó Tamásnak és Andrásnak és mindenkinek aki bármikor is munkájával, vagy segítő szándékkal támogatta az Eger Rallye-t! Köszönjük, hogy 13 éven át rendezői lehettünk az Eger Rallye-nak!

2017. január 6. Lakatos Róbert Laroco Msc elnök szerv.biz. vezetője”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: