DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Két dudás egy Skodában

Összeáll a két pécsi skodás, hogy megküzdjenek az 1.6 Ladák ellen a holnap kezdődő 2016-os Szilveszter Ralin, aminek nyomvonala teljesen átalakult az előző évekhez képest.

Nem is olyan régen történt, hogy Zsebe Gábor beült két rövid gyorsaságira Köbli Károly mellé és a srácok nagyon élvezték a száguldást, aminek apropóján jön létre a Szilveszteri közös verseny is.

„Zsebe Úr régóta nagyon jó barátom és a múltra való tekintettel megbeszéltük most ő ül mellettem. Úgy gondolom, kiemelkedően jó navigátor lenne Gáborból, olyan hangszínen diktál, mint egy kőkemény rock énekes” – kezdte a Szilveszter Rallye felkonferálását Köbli Károly.

kk_magyarhertelend_0037



A csapat már tűkön ülve várja, hogy a székhelyüket Pécsről áthelyezzék a Hungaroringre, hiszen a szórakozás mellett természetesen a jó eredmény is a tervük között szerepel az év utolsó versenyén. Az autó maximálisan fel van készítve. Az 1.4-es autóval bedobják magukat a mélyvízbe, mert nagyon sok és komoly 1.6-os autó ellen kell helytállniuk, de Karcsi így is bízik a jó szereplésben.

„Annak ellenére, hogy mindenki azt mondja, hogy csak a nézők szórakoztatására autózik majd, én úgy gondolom, hogy a versenyzők nagy része az idő ellen is harcol, számunkra az eredmény is fontos. Gábor nem navigátor, én pedig nem megyek sokat mostanában és valószínűleg az időjárás sem lesz olyan, amilyet szeretnénk, plusz az autónk is hátrányban van köbcentiben, de ennek ellenére szeretnénk egy jó eredményt elérni” – tette hozzá Karcsi.

Mindenki számára három tréning körre van lehetőség és a pálya rendesen megváltozik a korábbi évekhez képest, így a srácok számára még nehezebb minden, de ha még ez sem elég, akkor egy esti sötét szakasszal kezdik meg a versenyzést, ami biztosan nem lesz egyszerű, de ők ennek ellenére sem riadnak meg a sok szokatlan tényezőtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: