DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Kazár Miklós: Mindent megteszünk a győzelemért!

Noha már véget ért a Pro Racers duója számára az idei, igencsak pechesen alakult bajnoki szezon, Kazár Miklós kőkeményen készül az év végi meghívásos versenyekre. A hétvégén rendezik meg hazánk egyik legnépszerűbb futamát, a Mikulás Rallye-t, amelyen mind a korábbi négyszeres abszolút bajnok, min pedig navigátora, Ferencz Ramón is rajthoz áll. A Veszprém környéki murvás pályákon azonban most nem egymás mellett foglalnak majd helyet, ugyanis Kazár immár hagyományosan Dallos Ferenc, míg navigátora a testvérével, Ferencz Krisztiánnal tör sikerre.

Úgy tűnik, a bajnokság lezárását követően sem csökken a versenyláz, hiszen az egyik legnépszerűbb, a bajnoki versengésbe nem számító Mikulás Rallye-n szinte mindenki rajthoz áll, aki számít a sportágban. Ráadásul ez a megmérettetés egyben a feledést is magába hordozza a Pro Racers párosa számára, ugyanis a nemrég befejeződött idény nem sok örömet hozott a Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős számára. Ennek ellenére mindketten ott lesznek a veszprémi versenyen, igaz, ezúttal némileg módosított felállásban. Az autó – Ford Fiesta R5 – és a pilóta – Kazár Miklós – változatlan, ám az anyósülésre immár hagyományosan Dallos Ferenc ül majd, míg az idei navigátor, Ferencz Ramón ezúttal testvérének, Krisztiánnak diktálja az itinert.

kazar-2016-mikulas-elott-1



„Nem titok, nagyon szeretünk murván versenyezni, így egy pillanatig sem volt kérdéses az indulásunk. Tudjuk, hogy ez egy buliverseny, amit imádnak a nézők, ám én úgy vagyok vele, ha már versenyen indulok, akkor ott nyerni szeretnék. Tavaly annak ellenére csak a második helyen végeztünk, hogy a hat szakaszból hármat megnyertünk, ráadásul a technikai pechsorozatunk az idei bajnoki szezonban is folytatódott. Mindenképpen szeretném megnyerni a viadalt, úgy érzem, a Fordot sikerült tökéletesen felkészítenünk, és az sem fog zavarni, hogy Ramón helyett ismét Feri diktálja majd nekem az itinert, ugyanakkor szeretnék Ramónéknak is minél sikeresebb versenyzést kívánni. Persze a látványról sem szeretnék megfeledkezni, és bízom abban, hogy a remélt több tízezres tömegnek tudunk majd néhány emlékezetes pillanatot szerezni” – jelentette ki Kazár Miklós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: