DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Matics zsigulisan nyerte a Mecsek Ralit

Idei legjobb eredményét elérve megnyerte a 3-as géposztály versenyét valamint az erőgyorsaságit is Matics Mihály és Zejda Viki az 50. Mecsek Ralin, amelyen a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel egyben az abszolút értékelésben is az igen előkelő ötödik helyen végeztek. A 3-as géposztályban összesen 13 pontot szereztek, amellyel a bajnokságban egy helyet előre lépve, a harmadikra jöttek fel, mindössze két pont lemaradással a második helyezett mögött.

Nagyon komolyan készült Matics a Mecsek Ralira, hiszen a Baranya és a Salgó Kupa is mind azt a célt szolgálta, hogy a pécsi versenyen minél jobban szerepeljen, ráadásul az egész évben nem nagyon tündöklő gumiknak is feküdtek a körülmények, a páros azonban azt élvezte a legjobban, hogy keresztbe csúszkálva is jöttek a jó eredmények.

matics-2016-mecsek-rali - (03)



„Nagyon kellett már a lelkünknek ez a győzelem, hogy meg tudjuk mutatni, nem csak kis versenyeken szerepelünk jól – mosolygott Matics. – A pályabejárás nyugodtan telt, nem vittük túlzásba, de tisztességesen felírtuk a pályákat, egyszerűsítettünk az itineren.

matics-2016-mecsek-rali - (05)

Első nap intermédiával mentünk. Nem nagyon vártam magamtól semmit, de Árpádtetőn elég jól átszaladtunk, és nagyon meglepett, hogy első időt mentünk. Ez mindjárt meghozta a harcos kedvemet. Másnapra felszáradtak a pályák, gondoltam, hogy akkor már kapni fogunk. Felraktuk az Eb-s gumikat, amivel nagyon csúszkáltunk, igazi zsigulisan kellett közlekedni vele. Képzelheted mennyire élveztük Vikivel. Hát még akkor, amikor kiderült, hogy ezekkel a gumikkal is tudjuk tartani az első helyet.

matics-2016-mecsek-rali - (07)

Nagyon örülök a győzelemnek, de azért a legjobb mégis az volt, amikor Orfűn, Remeteréten végigszaladsz 180-nal úgy, hogy a kormány végig ellentétesen áll és lapjával érkezel mindenhová. Hát ez az igazi rali.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: