DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Egy legendás versenypálya újraéledt

Ma reggel igencsak mostoha időjárási körülmények között rajtolt a HE-DO kupáért zajló 33. Mátrai Hegyiverseny az első időmérő edzésekkel.

Színes kis mezőny jött össze végül a nyolc év után megújult futamra. Talán a legnagyobb izgalmat a túraautósok között a rallye szakágból jól ismert két versenyző Turán Frigyes és Ollé Sándor párharca hozhatja, akik egy R5-ös és egy S2000-es Ford Fiesta-val állnak rajthoz. Kemény felfutások várnak a mezőny két formula autós versenyzőjére Balatincz Zoltánra és Szász Lászlóra.



Régi helyi versenyzők is rajthoz állnak a futamon mint Farkas Jani bácsi vagy a parádsasvári verseny újra élesztésén évek óta dolgozó Kovács Endre és természetesen az ETCC-ben idén már remek eredményeket szállító Nagy Norbert a Zengő Motorsport fiatal tehetsége.

Az amatőr sorozatokból is számos versenyző érkezett és sok olyan fiatal versenyző is található a mezőnyben akiknek ez életük első hegyiversenye!

A szakadó eső a  friss aszfalton okoz majd némi fejtörést a versenyzőknek, de mindenki így is nagyon örül, hogy végre újból autózhatnak ezen a legendás versenypályán.

A mai napon külön köszönet jár azoknak a fanatikus nézőknek akik a szakadó esőben is ott állnak a pálya szélén és buzdítják a versenyzőket!

 

Az időeredmények online követhetők a rallyeból jól ismert eredményközlő rendszeren az alábbi elérhetőségen:

https://mnasz.rallylive.hu/33-matrai-hegyiverseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: