DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

A verseny jól sikerült, és élvezték is

Foczkó Ákosék az idén az aszfaltos rally2-es versenyeken (Egerben sajnos kiestek, de a Miskolc Rali már jól sikerült nekik.) szeretnének indulni, de közben a MARB bajnokságban is szeretnének versenyezni.

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

– Az amatőr bajnokság összes versenyein, valamint itt a Borsodhoz közeli Rally2-es versenyeken szeretnénk rajthoz állni idén, közben úgy döntöttünk, hogy Rally2-ben megyünk minden aszfaltos futamon.

e64dd299-efb2-44c0-854d-d71dd695c600



Aztán az Eger Rali nem sikerült a számotokra valami fényesen…

- Azt a lassítót rendesen elnéztük, legközelebb körültekintőbben járunk pályát és írjuk fel a szűk részeket és bármit, ami fontos, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő.

A Miskolc környékén rendezett versenyt viszont sikeresen befejeztétek! Elmeséled nekünk, hogy mi történt veletek a verseny hat gyorsaságija alatt?

- A célba érést tűztük ki fő célul, e szerint autóztunk, mind a három gyorsasági elég komoly volt, nem volt különösebb gondunk, a második körben egy picit megcsíptünk egy szalagkorlátot Bükkszenten. Lényegében jól sikerült, élveztük és örülök, hogy kész lett az autó.

13139222_1110419449029869_8673915068791480556_n

Mennyire ismerted a pályákat?

- Mindegyiken navigáltam már korábban, valamint a hójárózások alkalmával is ismerkedtem már velük, nem voltak teljesen ismeretlenek.

Hogy érzed “másfél” verseny után, nagy ugrás volt a számotokra a Rallye2?

- Számomra nem, a navigátoromnak egy kicsit, de egyszer meg kell tanulni ezt is, jól érezzük magunkat és próbálunk minél több kilómétert gyűjteni a másod osztályba, ez a leglényegesebb.

A következő verseny az ország másik végében rendezendő Szombathely Rali. Tervezitek az indulást a ISEUM Ralin?

- Terveztük, de végül nem megyünk idén murván, marad jövőre, előbb leérünk minél több aszfaltos versenyen. :-)

 

Köszönöm mindenkinek, aki segített az egri bukó után helyre állítani a kocsit, nem kis munka volt és komoly erőfeszítéseket vett igénybe, nagyon sokan segítettek, mindenkinek hálás köszönet!!! 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: