DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

A küzdelemért céldobogó lett a jutalom

Végre meghallgatták az égiek Kurtos Robit és Herczeg Szabit, mert sikerült célba érniük a Miskolc Ralin. Kicsit kalandosra sikeredett a versenyük, de boldogan távoztak, hogy átgurulhattak a céldobogón.

Végre célba értetek. Mennyire tetszett a Miskolc Rali?

- A pályák jók voltak, tetszettek attól függetlenül, hogy csúszós, felhordásos volt, de erről szól a rali verseny. Nekem csak azzal volt bajom, hogy nagyon feszített tempójú volt az egész. Folyamatosan mentünk, nem nagyon tudtunk még öt percet sem pihenni. Az időterv elég sűrűre sikeredett. Az etapokon olyan gyorsan kellett haladni, hogy eszméletlen. De próbáltuk jól érezni magunkat.

kurtos_4



Melyik gyorson mi történt veletek?

- Nagyon oda kellett figyelni, mert mint mondtam felhordásos és csúszós volt az út, aminek köszönhetően itt-ott igencsak küzdöttünk a technikával. A négyes gyorson megforogtunk, annyira nem mentünk jót. Aztán a hatodik szakaszon beestünk, ahol kapásból veszítettünk vagy két percet. Annyira elmelegítettem a féket, hogy volt olyan kanyar, ahol hiába nyomtam, semmit sem fogott. A nézők segítségével sikerült kiszedni a kocsit, és így folytathattuk a versenyt. A fék továbbra sem akart túl sokat fogni, és újból megforogtunk, de ez mind az elmelegítés hibája volt semmi több. Sáta – Sátán már egy aránylag jót tudtunk autózni, de még mindig hozzá kell szokni a kocsihoz. A tizenegyesen ismét megütöttem a jobb elejét, ahogy nekicsúsztunk egy sziklának. Ennek köszönhetően kaptunk egy defektet és meghajlott a futómű. A fékkel is lett valami, mert a fékfolyadékunk is elfolyt. De nagy nehezen csak végig tudtunk menni a versenyen, és végre célba értünk. Már éppen ideje volt.

Mennyire voltak alkalmasak a pályák, hogy jobban össze tudjatok csiszolódni a Mitsubishivel?

- Nagyon nehéz gyorsaságik voltak, de szerintem, ha mindent figyelembe veszünk, összességében örülhetünk, hogy célba értünk. Levontuk a konzekvenciát sok dologgal kapcsolatban. Srnka nagyon sok tanácsot adott nekünk, hogy mi az, amit ő másképp csinálna. Hallgatunk rá, és a jövőben teljesen más itinert fogunk például írni. Több fokozatra osztjuk majd a kanyarokat. Újabb tapasztalatokkal és versenykilométerekkel gazdagodtunk, ami nagy segítségünkre lehet majd a továbbiakban.

Egy kis revízió és irány a Szombathely Rali?

- Kicsit szétdobjuk majd össze a kocsit, aztán természetesen ott a helyünk az első murvás futamon. Az idő megint kicsit rövid, de megoldjuk valahogy.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: