DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Ifjabb Tóth második Miskolcon

Hosszú nap volt. Hosszú és emberpróbáló. A Miskolc-rali második napján kilenc gyorsasági szakaszt teljesített a mezőny, s ezek közül hármat az ifjabb Tóth János, Szőke Tamás kettős nyert meg (a két nap alatt négy részsikert aratott a páros), ami a második helyre volt elég a végelszámolásnál.

„Hasznos verseny volt – jelentette ki a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth, aki végig az első helyért csatázott. –  Attól függetlenül, hogy nem sikerült megtartani az első helyet, megint nagyon sok információt és tapasztalatot szereztünk az autó viselkedéséről és a futómű-beállításról, ami lépésről lépésre visz előre minket.”

Miskolc_4



Három különböző pályán autóztak a versenyzők szombaton – s mindegyiket háromszor teljesítették. Ifjabb Tóth reggel nagyon bekezdett, a második körre azonban eléggé murvafelhordásosak lettek az utak, s ez elővigyázatosságra intette a Peugeot 208-as pilótáját.

„A kihordásos részeken még mindig túlságosan óvatos vagyok, ezen kellene változtatni, de az jó hír, hogy így sem vagyunk messze Herczig Norbitól, s remélem, lesznek a mostaninál még szorosabb csatáink is. A szakaszgyőzelmeknek nagyon örültünk, azok feldobtak minket, de van még miben javulni” – foglalta össze a verseny tanulságait a Peugeot Total Hungária Rallye Team pilótája, aki számára igazándiból ez volt az idénynyitó viadal, hiszen Egerben technikai gondok miatt idejekorán búcsúzott.

Miskolc_2

„Ez volt az első teljes versenyünk az idén, és sokat tanultunk belőle – tette hozzá a navigátor, Szőke Tamás. – Aránylag jól kezdtünk, de azután valahogy elvesztettük a lendületünket. Gondok voltak a beállításokkal, s bár folyamatosan próbáltuk csűrni-csavarni a dolgot, folyamatosan változtatgattunk az autón, megtettünk mindent, ami tőlünk tellett, meg kellett elégednünk a második hellyel. Nagyon várjuk a murvás versenyeket, azok újabb színt hoznak majd az életünkbe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: