DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Botka Rally Team: Két bajnokság, két autó, két navigátor

A Botka Rally Team megtartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját. A rendezvényen két versenyautót állítottak ki és a bajnok pilóta mellett két navigátor foglalt helyet. Az ERC sorozatban Szeles Péterrel nyolc futamon állnak rajthoz a Citroën DS3 R5-ös versenyautóval, míg a Magyar Országos Rallye Bajnokságban Bazsó Attilával és a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-el versenyez Botka Dávid 2016-ban.

A Citroën Pásztor Pesti úti szalonjában megtartott sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozón a kora délutáni időpont ellenére kifejezetten sokan vettek részt. A média képviselői mellett a rajongók is meglepődve álltak a két autó előtt.

unspecified04



„Ahogy mondtam korábban is, sokat dolgoztunk az idei évünkön.” - mondta Dávid - „Az egyértelmű volt, hogy az elkezdett úton tovább szeretnénk menetelni, az ERC sorozatban továbbra is részt kívánunk venni, immár a legfelső kategóriában.

Voltak partnereink, akik ezt maximálisan támogatták és a segítségükkel az új autónkkal, a DS3 R5-el idén is indulhatunk az EB-n. Nyolc futamot terveztünk és nem volt kérdés, hogy Szeles Petivel indulok.”

Az R5-ös versenyautó mellett ott állt egy Mitsubishi Lancer Evo IX is. Hasonló autóval nyerte a bajnoki címét a Botka-Szeles duó, de most Bazsó Attila neve szerepelt Dávidé mellett.

„Bazsó Attila segítségével egy másik projectet is össze tudtunk rakni az idei szezonra!” - magyarázza a pilóta - „A támogatók egy körének az volt a fontos, hogy a hazai közönség előtt szerepeljünk és Attilával a Magyar Országos Rallye Bajnokságon is részt veszünk! Itt is nyolc futam szerepel a naptárunkban és az R4-es autóval versenyzünk majd.”

unspecified02

Szeles Péter tavaly, év közben ’csapódott’ a Botka Rally Teamhez, de a csapat hamar befogadta az ambiciózus, fiatal navigátort.

„Kihívásokkal teli volt az előző szezon. De pont ezért, és természetesen az elért jó eredményért is: szenzációs volt! Az idei pedig még jobb lesz! :)” - mondta lelkesen a Citroën DS3 R5 navigátora. „A tavalyi tapasztalatokat kamatoztatva 2016-ban még jobban ki szeretnénk aknázni a lehetőségeinket.”

Bazsó Attila az előző szezont - élete első szezonját - a korábbi magyar abszolút bajnok, Spitzmüller Csaba mellett navigálta végig.

„Nem vagyok még rutinos navigátor.” - vallotta be Attila – „Nagyon sok belső felvételét néztem végig Dávidéknak. Sok információt vár el és a megfelelő időben kell bemondani a kanyarokat. Dávid és Peti is nagyon készséges. Biztosítottak róla, hogy segíteni fognak felvenni a ritmust és egy nagyon élvezetes szezon elé nézhetünk.”

„Köszönjük mindenkinek, aki eljött a sajtótájékoztatóra. Köszönjük Pásztor Tamásnak, hogy az impozáns szalonjába hívhattuk meg az érdeklődőket. Reméljük mindenki jól érezte magát és mindenkinek válaszolni tudtunk a kérdésére.” - búcsúzott a vendégektől Botka Dávid.

unspecified03

A csapatvezető, Földesi Csaba a sajtótájékoztató után azonnal összehívta a gárdát, és már a második futam, a Kanári szigeteken megrendezendő Európa-bajnoki verseny logisztikai kérdéseit beszélte meg a fiúkkal.

Nincs sok ideje pihenni a Botka Rally Team tagjainak. Az ERC sorozatban február első hétvégéjén a lett futammal indul a bajnokság. 

„Havas versennyel indul idén is a szezonunk. A Liepäja Rally-val kezdünk. Annyi előnyöm van a tavalyi versenyhez képest, hogy már nem lesz ismeretlen a környezet. Igaz, a pályák nem egyeznek meg az előző évi szakaszokkal, mégis sokat számít az, ha tudjuk, mi fog ránk várni.” - már az első megmérettetés foglalkoztatja a pilótát.

Tehát 2016-ban az 1500 kilométerre lévő lettországi futamon kezd a Botka Dávid - Szeles Péter - Citroën DS3 R5 trió.

A verseny hivatalos honlapja : lvrally.com

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: