DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kazár Miklós: „Elsőrangú teszt volt számunkra”

Úgy tűnik, 2015-ben tényleg képtelen egy zavartalan versenyt végigcsinálni Kazár Miklós. A Maximmun Racing Team versenyzője és navigátora, Ferencz Ramón ezúttal a 2015-ös Stefani Baranya Kupán állt rajthoz, melyen a meghívásos versenyen egészen addig fölényesen vezetett valamennyi gyorsaságit megnyerve, amíg egy technikai hiba miatt fel kellett adniuk a küzdelmet. Kazár Miklós elmondta, kizárólag a pozitívumokkal szeretne foglalkozni, így a jövő hétvégi, Kassa Rallye előtt elsőrangú tesztnek bizonyult a verseny a számukra.

Már két hét sincs az idei bajnokság következő fordulójáig (Kassa Rallye, 2015. 08. 15-16.), éppen ezért döntött úgy Kazár Miklós és Ferencz Ramón, hogy a minél jobb folytatás érdekében elfogadja a Stefani Baranya Kupa szervezőinek meghívását, és rajthoz állnak a viadalon. Nos, a verseny egy darabig nem is alakulhatott jobban, hiszen a Maximmun Racing Team duója megnyerte az első három gyorsaságit, toronymagasan vezette az összetettet, ám ekkor a Mitsubishi Lancer EVO IX-es úgy döntött, nincs tovább. A motorban olyan technikai gond keletkezett, hogy nem tudták folytatni Kazárék, akik ennek ellenére bizakodóan várják az országos bajnokság folytatását.

2015-Kazár Miklós-Baranya Kupa1



„Mivel a jelenleg abszolútban magabiztosan élen álló Herczig Norberten kívül már csak mi nyerhetjük meg a bajnokságot, így mindenképpen szerettük volna kipróbálni éles körülmények között az autót, hogy az újításoknak köszönhetően mire képes. Nemcsak a Mitsubishit, hanem különböző gumikat is teszteltünk, és amíg a motorban nem keletkezett hiba, szinte tökéletesen működött minden. Három gyorsaságin három fölényes győzelmet arattunk, ami több mint bíztató a kassai bajnoki előtt. Most már tudjuk, mi volt a gond, így jövő hétvégére már egy tökéletes autóval szállunk majd harcba a győzelemért” – jelentette ki a Maximmun Racing Team pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: