DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

ifj Kanyik Antal: Fentről segítettek a védő angyalaink

ifj Kanyik Antal egyre jobb eredményeket ér el a Rally2 mezőnyében. Székesfehérvár Rally után kérdeztük a fiatal pilótát a verseny élményeiről.

Szombathelyen nem indultatok, de azért nem unatkoztatok! :-) A Fiat-tal részt vettetek a Selénia Rally-n, a Ladát pedig Tökölön próbáltátok ki. Mesélnél nekünk ezekről a “kirándulásokról” egy kicsit? 



- Igen a Szombathely kimaradt, de azért mert ütötte az egyik főtámogatónk rendezvényével a Selénia Rallyval! Ezt év elején már tudtuk! Nagyon jó program volt az Alfa Romeo szerelmeseinek és családjuknak! A tököli teszt nap is nagyon jó volt, mert végre kipróbálhattam a Ladát, ami most nagyon jól viselkedett! Megautóztattam a barátaimat! Mind a kettő program egy nagy kirándulás és élmény volt! :-)

Milyen emlékeid voltak a múlt Székesfehérvár ralijairól?

- Szeretem a Székesfehérvár Rally-t! Most is nagyon készültünk! Főleg a melegre, ami sikerült is, mert folyamatosan tudtunk koncentrálni! Az itinerünk jó volt, az első kettő pálya tetszett, a harmadik nem annyira! Szerencsénk is volt a verseny folyamán, mert egyszer leestünk az útról, de álltam a gázon és nem volt semmi az árokban! :-) Az oroszlányi pályán meg kiugrattunk az útra egy akkorát, hogy majdnem beértünk szembe, de fentről segítettek a védő angyalaink!

10253840_909379979133818_7206202175020706009_n

Előzetesen melyik szakaszt vártátok a legjobban?

- Az első gyorsot és a másodikat vártuk a legjobban! Mind a kettő bevállalós pálya volt, amit szeretek! 

Hogyan sikerült számotokra a verseny hét gyorsaságija?

- A hosszú gyorson dőlt el a verseny szerintem! A verseny feléig minden rendben volt, de aztán az autó nehezen bírta a meleget és letiltott, ami azt jelentette, hogy az abszolút 7. helyről csúsztunk vissza a 11.-re! Nem örültem neki, de a kategória pozícióinkat így is meg tudtuk tartani!

A verseny beváltotta az általatok előzetesen elvártakat?

- Maximálisan beváltotta, mert egy jól szervezett versenyen vettünk részt és az eredmény is jött! Vezetjük a kategóriát és növeltük egy picit az előnyünket!

11536098_1036073813083288_6408169768190748067_n

Veszprém csak murva, gondolom ott nem indultok, tehát előreláthatólag a következő versenyetek a Baranya kupa?

- Veszprém kimarad, mert Alfacityn leszek Balatonfüreden! Baranyát nagyon várom! Szeretek ott is menni és addig lesz egy kis elvonási tünetem is… Most a magyar bajnokságra koncentrálunk és lehet, hogy a Barum kimarad emiatt, de a Zsigulival itthon tuti fogok menni valahol!

Köszönöm a támogatást a családomnak, barátaimnak, mert Fehérváron nagy szükségem volt rájuk és persze a szponzoraimnak! 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: