DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Kazár Miklós: Számomra csak a győzelem elfogadható

A Magyar Rallye elmúlt három esztendejének abszolút bajnoka, Kazár Miklós meglehetősen vegyes érzésekkel gondol vissza az idei év eddigi versenyeire. Ugyan mind az öt viadalon a dobogón zárt, ám a számára csak és kizárólag a győzelem az elfogadható. A Maximmun Racing Team pilótájának sérülése szépen javul, és abban bízik, véget ér a balszerencséje, és igenis képes lesz zsinórban negyedszer is megszereznie az összetett elsőséget.

Öt verseny, öt dobogó – ez a 2015-ös szezon eddigi termése. Más bőven kiegyezne egy ilyen eredménysorral, de ismerve Önt, vélhetően nem éppen pozitívan gondolhat vissza az elmúlt negyed évre…

Kazár Miklós: Ahhoz képest, ami idén történt velünk, úgy érzem, kihoztuk magunkból a maximumot. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, még versenyezni is tudtunk, ami a lehető legjobb edzés az idényre. Ráadásul a havat is kipróbálhattam, amire eddig nem volt példa. Úgyhogy annak ellenére nem vagyok elégedetlen az elmúlt időszakkal, hogy alakulhattak volna jobban is a dolgaink.

2015-Kazár Miklós-interjú2



Az eddigi versenyeken két autót is csatasorba állítottak: a felkészülés után, illetve a legutóbbi verseny előtt is cseréltek. Ez így lesz egész évben?

Kazár Miklós: Mindkét autót, a Mitsubishit és a Ford Fiestát is azonosan felkészítettük az idényre. Voltak terveink, de az élet átírta azokat. A navigátorváltás jónéhány szponzorunk elveszítésével járt, igaz, azóta csatlakoztak hozzánk újabb támogatók, így most megint elgondolkodhatunk azon, hogy a következő bajnoki fordulóban, Székesfehérváron melyikkel menjünk. Mindkét autónk bizonyított már, így bármelyikre esik a választásunk, a győzelem lesz a célunk.

Ha már a navigátorcserét említette, milyen újra Ferencz Ramónnal dolgozni?

Kazár Miklós: Ramónnal teljes az összhang, és ez nem is lehet másként, hiszen ő Magyarország legjobb navigátora. A pályán kívül is jóban vagyunk, és azt vallom, pontosan ő kell mellém, hogy teljesüljenek az álmaink. Az ő hozzáállása, a tudása példaértékű lehet bármelyik másik sportolónak.

Az első három bajnokin kétszer lett második, míg egyszer harmadik, míg a legfőbb riválisa mindhárom alkalommal győzött. Még mindig hisz a zsinórban negyedszer megszerezhető bajnoki címben?

Kazár Miklós: Igen. Most egy kis hátrányt összeszedtünk, de azt vallom, számomra csak és kizárólag az első hely az elfogadható. Mindig is így versenyeztem, sosem alibiztem, rengeteget bevállaltam a pályán. Még több mint a fele hátra van a bajnoki szezonnak, és ha egyszer véget ér a balszerencsém, nem gátolnak külső tényezők, nos akkor ismét győzni fogunk. Remélhetőleg már Székesfehérváron.

2015-Kazár Miklós-interjú5

Hogy van a pár hete műtött karja?

Kazár Miklós: A következő, fehérvári versenyig remélem, tovább javul a karom. jelenleg arra vagyok képes vele, hogy felemeljek egy kétliteres üveget. De már ez is haladás! Folyik tovább a rehabilitáció, állandóan orvosi felügyelet alatt állok, így most már biztosan állíthatom, rövidesen rendben lesz a bal karom is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: