DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Jánosa-Brunekker: Kicsi a bors, de erős

A tavalyi Szombathely Rallyt mindenképpen felülmúlta a Jánosa Ákos – Brunekker Árpád kettős, ugyanis most a kategória első helyen végeztek. Az autóval elégedettek voltak, a szakaszok nagyon tetszettek nekik, és hát elérték, amiért mentek.

 „Nagyon örülünk, hogy ismét sikerült jól menni. Felülírtuk szerencsére a tavalyi bakit, és nagyon jók voltak a pályák. Végig jó hangulat volt, és az autó is kitűnően szuperált. De, hogy ne legyen minden ilyen happy, elárulom, hogy még mindig csak 80-90%-osnak ítélem meg a teljesítményünket, de tudjuk hol a hiba bennünk, és rajta vagyunk a javuláson. Maximalista révén persze ez csak az én gondom már, de tudom, hogy lesz ebből még 100% is. Már lényegesen jobban autózunk, mint tavaly, és jót tett nekünk a tanulóév, most már elhiszem, hogy ott fogunk menni, ahol tervezzük, és korrigálni is tudok, ha esetleg be-becsúszik egy kis hiba. Kalandozásunk a gumi kopása miatt csak az utolsó gyorson volt, de még így is felfértünk a dobogó legfelső fokára. A kategória helyünk megtartására törekszünk a továbbiakban is, és hogy Székesfehérváron hasonlóan teljesítsünk, és újabb pontokkal gazdagodjunk. Nem igazán kedvencünk Fehérvár, de ott is indulni fogunk. Már várjuk a veszprémi futamot, mert azért csak a murvát bírjuk jobban.” – mondta Ákos elégedetten.

janosa



Ez a fránya maximalizmus mindig. Gondolná az ember, hogy ez milyen szinten motiválhatja a rali versenyzőket is?! Persze. Hiszen miért is kellene elégedettnek lennie az első hellyel, ha ő még érzi, hogy mi maradt bent a gyorson, és mi az autóban. Ez viszi előrébb a srácokat versenyről-versenyre. Mert motiváció nélkül a rali sem megy.

„Kupától, és kategória első helytől függetlenül egy nagyon jó versenyen vagyunk túl. Mind a három gyors fantasztikus volt, és végre megismertük a pályákat versenytempóban is. A Citroen és mi is most már olyan szinten egyben vagyunk, hogy élvezzük minden percét, amit az autóban tölthetünk. Én személy szerint azt mondom, hogy tökéletes kis futam volt ez, de Áki azt vallja, hogy lehet ezt még jobban is csinálni. Hát csináljuk akkor. Bárcsak minden futam ilyen jó kis szakaszokból állna. De nem így van sajnos. Például a következő verseny, ami Székesfehérvár, az annyira nem jött át nekünk tavaly, pedig onnan is jó eredménnyel távoztunk, de valahogy azt nem érezzük magunkénak. Meg hát aszfalt a Rally2-nek. Ez mindent elárul. Nekünk pedig a murva a favorit, de ha már ott leszünk, csak el kell hoznunk egy pár pontot onnan is, hogy továbbra is vezessük a kategóriánkat.” – ecsetelte Árpi a lényeget.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: