DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Sajtós-Diósi: Csepregi mumus, második hely

Országos Rallye 2-es Bajnokság P13-as kategóriájának második helyezésével tért haza a Sajtós Dénes, Diósi János duó a 2015-ös Iseum Rallyról. A srácoknak meg lett volna az esélyük, hogy murván is folytassák a győzelmi szériát, ám két kicsúszás is hátráltatta őket ebben.

A csütörtöki napon teszttel indult a csapat Iseum Rallyja, ahol az autó beállítására fektették a legnagyobb hangsúlyt, hiszen semmilyen tapasztalatuk nem volt ezzel az autóval murvás talajon.

_JOR3874



„Otthon beállítottuk az autót a saját elképzelésünk szerint, és mondhatom ez nagyon rosszul sikerült” – kezdte a beszélgetést Sajtós Dénes, majd folytatta: „Addig mentünk még az autó jó nem lett. Utólag az a véleményünk, jobb lett volna picit puhább rugókkal menni. Kovács Krisztiántól kaptunk nagy segítséget, Ő adta a tanácsokat és segített beállítani az autót, amiért utólag is szeretnénk neki köszönetet mondani.”

A teszt után a srácok mentálisan is felkészülhettek az idei első murvás versenyre, hiszen a pénteki nap a Rallye2-es versenyzőknek főként a pihenésről szólt. Vasárnap aztán belecsaptak a közepébe, és gyorsan rá is éreztek a murvás száguldásra.

„Jól kezdtük a versenyt, egyből az első gyorsaságin sikerült egy abszolút kilencedik helyet kiautóznunk, és a második szakaszon ez még jobb lehetett volna, de a rossz hátsó gumi választás miatt az egyik kikerülős kanyarban az autó oldalára borultunk. Szerencsére voltak ott nézők és minimális idő vesztés mellett nem rontottunk túl sokat a helyezésünkön” – értékelte az első kört Sajtós Dénes.

A második körtől a srácok nem adták fel a győzelmi esélyüket, próbáltak maximumon autózni, és kicsiket is faragva, de látták az esélyt a győzelemre, ám a második kör csepregi szakasza újra kifogott velük.

„Újra hangoztatom, nagyon keveset megyünk murván, és a féktávokat nagyon elmérem. Addig bátorkodtam a féktávokkal, míg az egyik elágban nem tudtunk megállni és becsúsztunk az árokba, ahol egy beton darabban felakadtunk. Itt sajnos nagyon sok időt vesztettünk, így elkönyveltük a kategória harmadik helyet” – folytatta Dénes.

_JOR3477

Szokták mondani, technikai sportokban nincs „mi lett volna ha”, de szerencsére így is a csapat mellé szegődött a szerencse. Ketten is kieste a kategóriából, így Dénesék egy második hellyel növelték a kategória vezető helyét. 

Vészóként Dénes megdicsérte a versenyt, de a rendezés hagyott benne kivetni valót: „Összességében jó verseny volt, de a rendezés nem tetszett. Az hogy vasárnap hajnal fél kettőkor módosítják a rallye2-es rajtidőket, azt nehezen tudom felfogni, ahogy az is érdekes számunkra, hogy a pályabejáráson, jó helyen van a lassító, majd a versenyen ezt odébb teszik 150 méterrel.”

Folytatásban a Székesfehérvár Rallye következik, ahová a srácok nagyon készülnek. Az autó felújítását már elkezdték, és az új alkatrészeket is megrendelték. Ami biztos, az autó jobb oldalát cserélni kell, és a futóművel is lesz munkájuk.

A csapat másik pilótája is verseny hévégén van túl: „A hétvégén, Kiskunlacházán sikerült nyernünk úgy, hogy az új motorunk még mindig nem készült el” – mondta Kiss György, aki ezzel az eredménnyel növelte az előnyét az Országos Drag Bajnokság AP1-es kategóriájában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: