DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

A Michelinnel haladós volt a Miskolc Rali

Úgy gondolom, sokak nevében beszélek, mikor azt mondom, hogy már nagyon vártuk a 21. Steelvent Miskolc Rallyt. Igaz nem a hagyományos gyorsokon száguldottak a versenyautók, hanem a régi zempléni szakaszokon, és ez néhol nehezebbnek bizonyult, de ügyesen megoldották a versenyzők a rájuk szabott feladatokat.

A verseny során az igencsak fontos döntések közé tartozik minden egyes futamon a jó gumiválasztás. Ez most sem történt másképp. Mindenki másra esküszik, de lássuk azon versenyzők véleményét, akik a Michelin gumi mellett tették le a voksot, és a verseny végén sem tudtak rosszat mondani, mert nem volt okuk rá.

IMG_9496



Az ORB versenyzői közül kivel is kezdhetnénk a sort, ha nem egy kategória és egyben abszolút győztessel, Herczig Norberttel. Illetve még első osztályból megkérdeztük pár versenyző véleményét, hogy feküdtek az autóik a pályán a gumiknak köszönhetően.

Herczig Norbert:

- Mi a tavalyi évben kezdtük el használni a Michelin EB-s abroncsát a Mecsek Rallyn, és ott bizonyosodtam meg róla először, hogy gyorsabb, mint az előző garnitúra az SA. Ahol nagyon kijött az előnye, az az egri verseny volt, ahol egy nagyon picit nedves, vizes volt még a gyorsasági néhol, és ott is nagyon gyorsan, és biztosan lehetett vele átmenni ezeken a részeken. De a teljesen sima, száraz helyeken is gyorsabb az EB-s abroncs, mint az SA típus. Azt kell róla tudni, hogy nagyon jól lehet vele kanyarodni, illetve féktávoknál szoktam mondani, hogy valószínűtlen, hogy megáll az autó, és mégis. Tehát mi most ezekkel az EB-s gumikkal megyünk, ami gyorsabb, mint az SA típus és határozottan elégedettek vagyunk vele.

Krózser Menyhért:

- Régen már mentünk Michelinnel, most pedig visszatértünk hozzá. Azt gondolom, hogy most azért tudtunk jó eredményeket produkálni, nyertünk egy gyorsaságit. Örülünk, hogy be tudtuk fejezni a versenyt, és ehhez valószínűleg a gumi is hozzájárult. Nagyon elégedettek voltunk a Michelin gumikkal.

Rongits Attila:

- Mi már régóta Michelinnel megyünk aszfalton, mert nekünk ez bevált. Ez a márka az, amiben megbízok, kitartottam mellette, és eddig még nem bántam meg, mert merek a gumira hagyatkozni. A véleményem továbbra is az, hogy az egyik legjobb gumi a világon. Próbáltam több fajtát a Michelinek közül és szinte mindegyikre azt mondhatom, hogy nagyon jók. Nekünk megfelelnek ezután is.

IMG_9252

A Rally 2 sem akart lemaradni a nagyoktól és több Michelin gumival autózó pilóta igen szuper helyen végzett. Ilyen például az A/6-ból több páros is, akiket szintén megkérdeztünk.

Csomós Miklós:

- Most mentünk először új Michelin gumival, de tényleg nagyon élvezetes volt vele autózni. Jó volt az oldaltartása, jól működtek féktávon. Szerintem sokat segített abban, hogy az A/6-os kategóriát és a Rally 2 abszolút első helyét is bezsebelhettük. Remélhetőleg legközelebb is tudunk ilyen jó kis gumikkal menni, mert meggyőzőek voltak számunkra.

Jánosa Ákos:

- Nagyon elégedettek voltunk végig a gumiválasztásunkkal. Tehát marad a többi versenyre is, ez biztos. Jól viselkedik féktávon és kanyarsebességben, ami rettentően fontos. Illetve ezekre a gyorsokra kifejezetten jó választás volt, mert ugye kicsit ki van nyitva az egyik széle, ezáltal a port klasszul kinyomta. Valamint annyi kihordás volt a pályán, hogy mi úgy éreztük, hogy ezzel a gumi választásunkkal sokkal könnyebben suhantunk át azokon az amúgy kétesélyes részeken is. Most úgy tűnik bevált, mert mégis csak az A/6-os kategória 2. helyéig repítettek minket, tehát biztos ennek is köszönhetjük a sikerünket.

Gyuriczky Zsolt:

- Mi már nagyon sokféle gumit próbáltunk az évek során, de a Michelin új fejlesztésű EB-s gumija olyan szinten felülmúlja az eddigieket, hogy össze sem lehet őket igazából hasonlítani. A miskolci versenyen a sok felhordás ellenére is nagyon jó tapadást biztosított, kellően biztonságban éreztük magunkat. Nyugodt szívvel merjük ajánlani bárkinek, aki még nem próbálta.

Dankó András:

- Mi mióta versenyzünk most mentünk először Michelinnel gumikkal, és újakkal. Kifejezetten jó érzést nyújtott, és már el is hittük, hogy arra megyünk, amerre mi akarunk. Persze a verseny végén voltak gondjaink, de ennek köze nem volt a gumikhoz. Egyszerűen gyorsabban haladtunk, mint kellett volna. Mindentől eltekintve igencsak jó lenne ilyen gumikkal versenyezni a továbbiakban is.

És akkor már ne feledkezzünk meg a Historic-ban versenyzőkről sem, mert volt, aki ott végzett kiemelkedő helyen, például H1 csoportban szintén Michelin gumival.

Hankó László:

- Nekünk Miskolcon nagyon tetszett minden. Egyszer forogtunk meg, de az a hideg gumi miatt történt, viszont nem a gumi hibája volt. Régen is ezzel a típussal mentünk, akkor is tetszett, és úgy néz ki, hogy maradunk ennél a verziónál. Ha be van melegítve, akkor már az elejétől lehet használni. Összességében mi a gumival, és a versennyel is elégedettek voltunk, mert jó helyen végeztünk, Historicban a H/1 első helyén.

A versenyzők a Michelin gumikkal elégedettek voltak, akiknek problémái adódtak, azok nem a gumiválasztásból kifolyólag panaszkodtak. Gratulálunk minden Michelin abronccsal versenyzőnek a Miskolc Rally befejezéséhez, és nagyszerű teljesítményükhöz.

Találkozunk az ISEUM RALLYN – SZOMBATHELYEN 2015. május 14-17-ig!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: