DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Miskolc Rali: Skoda győzelem a Zemplénben

Péntek délután már csak lépésben haladt Miskolc belvárosának forgalma, hiszen aki a környéken élt és mozgott, mindenki a Speedway Arénába igyekezett, hogy Magyarország legjobb rali versenyzőpárosainak szurkolhasson.

Ezúttal is óriási nézőszámot vonzott a hétvégén lezajlott 2. ORB futam, amit a rendezők egy látványos prológgal tettek még érdekesebbé az ide látogatók számára.

_o1a1244_resize



Mind a csapatok, mind a szurkolók, ennek a fantasztikus hangulatnak az emlékeivel térhettek nyugovóra azért, hogy másnap korán reggel megkezdhessék a küzdelmet a másodpercekért.

A verseny győztes csapatának, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának pilótáját kérdeztük:

Ő, hogyan élte meg ezt a futamot belülről?

Először is el kell mondanom, hogy mindig nagyon jó érzéssel tölt el, amikor a SKODA oldalán az 1. rajtszámot látom, ezért ennek a futamnak ismét pozitív érzelmekkel álltam neki.

Azt már előre tudtuk, hogy jó pályák, és mégis egy nehéz, hosszú futam vár ránk. A rendező ugyanis az általában kettő napra tervezett versenyt most egy napra szervezte meg.

Ez azt jelentette számunkra, hogy a győzelemhez 12 óra alatt, hibamentesen kell teljesítenünk közel 140 gyorsasági km-t és mindehhez közel 400 km etap útvonalat.

A szombati napnak tehát minden csapat ezzel a nyomással, de más-más taktikával állt neki.

Mi az egy nap alatt teljesítésre váró 3x4 gyorsasági szakasz első körét egy kicsit óvatosabban kezdtük meg, plusz az egyik taktikai lépésünk nem bizonyult jó döntésnek, bár már az 1. kört – 4 gyorsasági szakasz – az élen zártuk.

Ezt követően egy szerviz várt ránk, ahol váltócsere mellett döntöttünk, így a szerviz sátrunkban többedmagammal ismét tanúi lehettünk a BRR Team elképesztő profizmusának. A szervizcsapat egy egységként, tökéletes összhangban pontosan 13 perc alatt cserélte ki a SKODA váltóját.

A 2. körnek tehát már egy hosszabb áttételű váltóval indultunk neki, ahol kiderült, jól döntöttünk. Nem csak megtartottuk a pozíciónkat, de még gyorsulni is tudtunk annak ellenére, hogy a pályák minősége itt már helyenként elkezdett „romlani”, sőt kis lépésekben ugyan, de még tovább növeltük az előnyünket.

Ezt az előnyt végül a verseny végéig meg tudtunk tartani, így ezzel az eredménnyel mind az abszolút értékelésben, mind a kategóriánkban idén másodszorra is a SKODA Rally Team Hungaria csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ezzel a győzelemmel sikerült tovább erősíteni előnyünket a bajnokság éves abszolút értékelésében, ami egy igen erős pozitív töltetet ad az egész csapatnak az évad további részére.

A következő futam mindössze 3 hét múlva következik Szombathelyen, ahová szintén szívesen megyünk, hiszen számunkra ez a futam is kedves emlékeket őriz. 2012-ben ugyanis itt debütáltunk a Baumschlager Rallye & Racing Teammel, illetve Igorral is.

Még egyszer köszönjük a támogatásotokat, és számítunk rátok Szombathelyen is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: