DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Szikszai: Aki mer, az nyer

A MARB Északi Régió bajnokságának második futamán, Pétervásárán rajtolt el a Dick Cream Team, és minden akadályt leküzdve célba értek, és örülnek is, de nem volt felhőtelen a verseny. Az elképzelések teljesítve lettek, mert Szikszai Bészi és Kuti Jani végül a második helyig terelgette a bömöst.

„Az első és a második gyorsot elóvatoskodtuk. Aztán jött az adok-kapok időszak, nem nagyon tudtunk elhúzni egymástól, és akkor aztán, hogy ne unatkozzunk megkaptuk az igazi kihívást. A negyedik gyorson leszakadt a diffink, és versenyt futottunk az idővel, hogy be tudjuk mégis fejezni a futamot, de végül sikerült és minden tekintetben másodikak lettünk. Nem volt problémamentes a verseny, és sokat is kellett várni. Voltak nevetséges dolgok, mint például a kupa mérete…de nem elégedetlenkedünk, kisebb helyen elfér majd, az biztos. Bízunk a versenyek lebonyolításának fejlődésében, mert a remény hal meg utoljára. A fentiektől eltekintve talán az egyik legjobb pálya volt, amin eddig mentem. Mi iszonyat jól éreztük magunkat az autóban, mert jól akartuk érezni magunkat, és kizártuk azokat a dolgokat, amelyek a hangulatunkat lehúzhatta volna. Egy a lényeg, hogy mindig előre tekintünk, és fejben már igazából a ceredi verseny képe rajzolódik ki, ami egy újabb kihívás lesz számunkra.” – mesélte kettős érzéssel Bészi a történteket.

szikszai p



Igazán tiszteletre méltó, hogy a srácok a lehető legnagyobb mértékben kizárják a versenyeken azokat a tényezőket, melyeken ők nem tudnak változtatni. Az, hogy véleményük van a futamról, teljesen normális, mert mindenki ismeri a mondást. „Néma gyereknek…”. És ha ahhoz, - hogy a versenyek színvonala javulhasson, - visszajelzésre van szükség, akkor igenis figyelni kell a versenyzőkre, mert róluk kell szólni a ralinak. 

„Maga a pálya nagyon szuper volt, tempós és élvezhető. Ez pont tökéletes volt arra, hogy a következő versenyre még jobban összeszokjunk, és egy jót autózhattunk ismét. A helyezéssel is elégedettek vagyunk a múltkori után mindenképpen, mert célba értünk, és dobogós helyen végeztünk. Voltak gondok, amit Bészi már elmondott, de bizakodva állunk minden futam előtt. Ezután is így teszünk. A kedvünk a bömösben és a szervizben is, mint mindig jó volt, ami sokat számít. Egy diffi csavarunk megmakacsolta magát, de a szervizesek megoldották, amit köszönünk szépen nekik. Ezen a futamon kaptunk hideget-meleget, de nem tároljuk csak azokat a dolgokat, melyek hozzáadnak a folytatáshoz, nem elvesznek. Cereden pedig ismét csatába megyünk, és bedobjuk magunkat a mélyvízbe. Navigátori szinten biztos az lesz.” – mondta Jani a versenyen szerzett tapasztalatait. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: