DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Rali

Jánosa: Kockázat nélkül nincs siker

Még nézőként sem jártak a kijelölt Miskolc Rally új szakaszain, ezért videók nézésével turbózza fel magát Jánosa Ákos és Brunekker Árpád. Tartanak a zsúfolt időrendtől, és hogy esetleg megint gyorsok lesznek törölve, na de nem parázzák túl, tudják, hogy minden úgyis ott derül ki. Ez a rali.

„Még a munka hevében égünk így a hét közepe felé, de már holnap indulunk a versenyre, és teljes bedobással arra koncentrálunk onnantól, hogy minden frankó legyen. Amiben biztos vagyok az az, hogy nem szeretnék a tavalyihoz hasonlóan sem az RTL-ben, sem a Tényekben benne lenni, de szélvédő azért van intézve. :D Ja, és a prológos hírnevet idén kihagynám, ha nem baj. A gyorsok videóról való megtekintése folyamatban, és lettek volna ennél jobban tetsző szakaszok, ahol kanyarból-kanyarba kell beesni, de ez van, ezt kell szeretni. Megyünk, és csináljuk. A nullás versenyt ki szeretnénk zárni. Inkább nyomni akarjuk az elejétől, és próbáljuk megtalálni majd az arany középutat, hogy gyorsan menjünk, és legalább a kategória első ötben benne legyünk. A gumikat próbálom szokni, de nagyon sok van még benne, és finomítani kell a féktávokon és a kanyarsebességen, de ezután a futam után már okosabbak leszünk. A lényeg, hogy gyűjtsünk minél több tapasztalatot, versenykilométert… és jöhet a kupa is.” – jelentette ki Ákos a miskolci elvárásait.

janosa m



A beszélgetés során kicsit megmartam Ákost a kérdéseimmel. De így egy év távlatából szalonképesen meg tudta fogalmazni, hogy nem kér a miskolci mumusból, sem a sportbírókból, sem a szélvédőcseréből… sőt még a tavalyihoz hasonló hírnévből sem.

„Fokozott izgalommal várjuk a versenyt. De most, hogy lecseréltek két szakaszt, érdekesebb lesz az egész, mert sokunk számára teljesen ismeretlenek az új pályák. Okozhat ismét meglepetéseket szerintünk a zsúfolt időterv, aminek reméljük nem az lesz a vége, hogy gyorsokat vesznek ki, vagy balesetek lesznek. Nem festjük az ördögöt a falra, de valljuk be ekkora mezőnyt lebonyolítani egy nap alatt… na. Mi a saját feladatunkkal fogunk foglalkozni nem az övékével. Az a fontos, hogy stabilan pontokat gyűjtsünk, tehát nem a kategória első helyéért megyünk, hanem a másodikért legalább. :D Még új szekrényt nem néztünk az idei kupáknak, mert elég szerényen állunk mindig a versenyekhez, de azon ne múljon… ha kell, találunk helyet a serlegeknek. A csapat azért hozzon pezsgőt, mert ha mi úgy készülünk, akkor ők is.” – bolondozott ismét Árpi.

 

Egyértelmű, hogy Áki és Árpi azon lesz, hogy bekerüljenek a kategória első öt helyezettjei közé. Azzal is tisztában vannak, hogy sokan pályáznak ugyanerre a posztra, de nem fogják hagyni magukat. Ezért jó, ha tényleg készül a Bakó Rally Team pezsgővel, mert nagyon elszántak a fiúk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: