DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Irány a Zempléni-hegység

A következő napokban csodálatos tavaszi napsütésre és óriási tömegre számíthatunk Miskolcon és a Zempléni-hegység egyes szakaszain, ahol a hétvégén kerül megrendezésre az év 2. ORB futama.

Csak úgy, mint Egerben, most is több száz versenyzőpárosnak szurkolhatunk majd, hiszen az 1. osztály mellett a 2. osztály és a Historic bajnokság is képviselteti magát.

SRTH_Herczig_ace612



A SKODA Rallye Team Hungaria csapatvezetőjét, Baranyai Lászlót arról kérdeztük: Milyen futamra számítanak?

Maratoni futam előtt állunk, hiszen a péntek esti Prológot követően szombaton a mezőnynek egy nap alatt kell teljesítenie a teljes versenytávot. A közel 140 versenykilométert – ha nem lesz semmiféle fennakadás - megközelítőleg 12 óra alatt kell megtenniük. Ez egyértelműen minden pilóta és navigátor szervezetét komolyan igénybe fogja venni, ezért mi is több taktikai megoldással készülünk Norbi és Igor koncentrációjának éberen tartására.

A 21. Miskolc Rallye 4 különböző gyorsasági szakaszból áll, és a versenykiírás szerint a mezőnynek ezeket a szakaszokat minden esetben 3-szor kell majd teljesítenie.

Miután ismét nem csak az ORB 1. osztálya lesz a pályákon, hanem a Rallye 2. osztály és Historic mezőnye is, így mindenkinek számolnia kell a felhordásokkal. A csütörtöki pályabejárás során ezeknek a „kritikus” kanyaroknak a felírására már előre figyelni kell.

A versenyszakaszokról összességében azt mondhatom el, hogy vannak közötte olyan szakaszok, amelyek kedveznek a SKODA Fabia Super 2000 versenyautónknak, de lesz jó néhány olyan szakasz is, ahol full-gázon, végsebességen kell majd autózni. Ez nekünk nem túl jó hír, de az itt összeszedett hátrányokat a fiúk igyekezni fognak a kanyarokban, féktávokban ledolgozni.

A csapat néhány tagját egyébként – gondolok itt a Norbira, és jómagamra -, igen kellemes emlékek fűzik a zempléni pályákhoz, hiszen 6 évvel ezelőtt -2009-ben-, itt szereztük meg a Magyar Bajnoki címet. J

Akinek tehát még nincsen programja a hétvégére és ebben a gyönyörű tavaszi időben szívesen kimozdulna a négy fal közül, kiránduljon el Miskolc környékére és töltse velünk az idejét.

A program pénteken 18:00 órakor a Prológgal kezdődik a szokásos helyszínen: a miskolci Speedway Arénában, ahol az ORB mezőnye fordított sorrendben rajtol majd el, majd másnap reggel 8:00 óra körül rajtol el a mezőny.

Szurkolj velünk Te is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: